71

Με αιχμές πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή η τελετή παράδοσης – παραλαβής της αρχηγίας του Λιμενικού Σώματος. Ο απερχόμενος αρχηγός, αντιναύαρχος Θεόδωρος Γκλεζάκος, μίλησε για «κηφήνες» που υπάρχουν στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και παρότρυνε τον Μανώλη Κεφαλογιάννη να τους απομακρύνει.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, βουλευτών, εφοπλιστών, εκπροσώπων ναυτεργατικών σωματείων, αλλά και αξιωματικών του Λιμενικού Σώματος.

Στην ομιλία του, ο απερχόμενος αρχηγός, Θεόδωρος Γκλεζάκος, ευχήθηκε στο νέο αρχηγό, Ηλία Σιωνίδη, καλή τύχη στο δύσκολο έργο του, ενώ του υπενθύμισε ότι πρέπει πάντα να στέκεται δίπλα στους μικρούς, κατώτερους στο βαθμό, συναδέλφους του. Εκτός όμως από τις ευχές, ο κ. Γκλεζάκος είπε στο διάδοχό του ότι είναι προτιμότερο να κρατήσει τη θέση του αρχηγού για ένα χρόνο ζωντανός, παρά για χίλια χρόνια πεθαμένος.

Από την πλευρά του ο κ. Σιωνίδης τόνισε ότι θα συνεχίσει το έργο του απερχόμενου αρχηγού, ενώ ευχαρίστησε για την επιλογή του και τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Μανώλη κεφαλογιάννη.

Εντός των ημερών θα συνεδριάσει το Ανώτατο Συμβούλιο Κρίσεων του Λιμενικού, προκειμένου να επιλέξει τους δύο νέους υπαρχηγούς, καθώς και το Γενικό Επιθεωρητή του Σώματος της Ελληνικής Ακτοφυλακής.

H βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αννα Διαμαντοπούλου σχολίασε: «Η κατάσταση στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας έχει χτυπήσει κόκκινο. Η κατάσταση είναι επικίνδυνη. Ο πρωθυπουργός πρέπει προσωπικά, να εξετάσει το τι γίνεται, γιατί έρχεται καλοκαίρι, και όλα αυτά θα τα πληρώσει η ακτοπλοΐα και ο Έλληνας πολίτης».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ