Προσωρινή επίλυση της διαμάχης μεταξύ του ΟΤΕ και των παρόχων HOL και LANNET
Παρέμβαση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων λύνει προσωρινά το πρόβλημα που είχε προκύψει μεταξύ του ΟΤΕ και των εναλλακτικών παρόχων Hellas On Line (HOL) και LANNET, οι οποίες απειλούνταν με διακοπή συνδέσεων για ανεξόφλητες οφειλές.
36
Λύνεται προσωρινά το πρόβλημα που είχε προκύψει μεταξύ του ΟΤΕ και των εναλλακτικών παρόχων Hellas On Line (HOL) και LANNET, τις οποίες απειλούσε με διακοπή συνδέσεων ο Οργανισμός, επικαλούμενος ανεξόφλητες οφειλές μεγάλου ύψους.
Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) εξέδωσε δύο αποφάσεις με τις οποίες απαγορεύθηκε προσωρινά στον ΟΤΕ να προβεί σε διακοπή Διασύνδεσης, μέχρι η ΕΕΤΤ να αποφασίσει περί της βασιμότητας των απαιτήσεων του ΟΤΕ, στο πλαίσιο της διαδικασίας επίλυσης διαφοράς σύμφωνα με το νέο Νόμο περί Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών.
Ωστόσο, η ΕΕΤΤ ζήτησε από τους δύο παρόχους να εκδώσουν εγγυητικές επιστολές υπέρ του ΟΤΕ, που να καλύπτουν ένα μέρος της οφειλής, καθώς και να καταβάλουν άλλο μέρος της οφειλής με μετρητά. Παράλληλα, ο ΟΤΕ υποχρεώθηκε σε έκδοση ισόποσης εγγυητικής επιστολής υπέρ των παρόχων, για τη διασφάλιση της επιστροφής του ποσού αυτού, σε περίπτωση που οι απαιτήσεις του ΟΤΕ κριθούν αβάσιμες.
Με τις ενέργειες αυτές, αναφέρει η ΕΕΤΤ, επιτελεί το διαμεσολαβητικό ρόλο της ως Εθνική Ρυθμιστική Αρχή της αγοράς των Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών, σύμφωνα με τις αρχές της αμεροληψίας και της διαφάνειας, προς όφελος του ανταγωνισμού και εν τέλει του καταναλωτή.
ΑΠΕ
- Χιλή: Ο ακροδεξιός πρόεδρος θέτει υπό αμφισβήτηση τη βοήθεια στην Κούβα που υποσχέθηκε η απερχόμενη κυβέρνηση
- Ρόουντ Αϊλαντ: Τουλάχιστον 3 νεκροί από πυρά εν μέσω αγώνα χόκεϊ επί πάγου
- Κολομβία: Επίσημη αναγνώριση για τον «παπά αντάρτη» Τόρες, 60 χρόνια μετά τον θάνατό του
- Κούβα: Κατακλύζεται από σωρούς σκουπιδιών η πρωτεύουσα Αβάνα
- Ουάσιγκτον: Διαρροή 240 εκατ. γαλονιών λυμμάτων στον ποταμό Ποτόμακ – Παρέμβαση Τραμπ για την προστασία του
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Πότε αποκληρώνονται σύζυγοι και παιδιά