88

Προειδοποιητικές απεργίες ξεκίνησε το μεγαλύτερο συνδικάτο της Γερμανίας IG Metall, διαμαρτυρόμενο για τις ρυθμίσεις που προωθούνται από κυβέρνηση και εργοδότες και αφορούν τη σύνδεση μισθών και παραγωγικότητας και την επιμήκυνση των ωρών εργασίας, από 38,5 σε 40 ώρες την εβδομάδα.

Ήδη την Τρίτη 1.000 περίπου εργαζόμενοι-μέλη της IG Metall που απασχολούνται στις εγκαταστάσεις της Daimler Chrysler στη νοτιοδυτική Γερμανία απείχαν από την εργασία τους για αρκετές ώρες, κάτι που αναμένεται να επαναληφθεί την Τετάρτη και σε άλλες μεγάλες βιομηχανίες όπως η Bosch και η Porsche.

Τα συνδικάτα διεκδικούν για τους εργαζόμενους αύξηση των αμοιβών τους κατά 5%, μερίδιο από τα κέρδη των εταιρειών, καθώς και εγγυήσεις για τις ώρες απασχόλησης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ