Η μεγάλη πλειοψηφία εξακολουθεί να μας στηρίζει, απαντά η κυβέρνηση στις δημοσκοπήσεις
Επιχείρηση «ψυχραιμία» στη ΝΔ μετά την τελευταία δημοσκόπηση της ALCO, που δίνει προβάδισμα, για πρώτη φορά, στο ΠΑΣΟΚ. Ο Ευ.Αντώναρος και ο Λ.Ζαγορίτης υποστήριξαν σε δηλώσεις τους ότι η κυβέρνηση εξακολουθεί να έχει την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού.
71
Επιχείρηση «ψυχραιμία» στην κυβέρνηση μετά την τελευταία δημοσκόπηση της ALCO, που δίνει προβάδισμα, για πρώτη φορά, στο ΠΑΣΟΚ. Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος και ο γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Ζαγορίτης υποστήριξαν σε δηλώσεις τους ότι η κυβέρνηση εξακολουθεί να έχει την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού.
Ερωτηθείς σχετικά κατά την ενημέρωση των εκπροσώπων του Τύπου τη Δευτέρα, ο Ευάγγελος Αντώναρος σημείωσε ότι «οι δημοσκοπήσεις είναι ένα χρήσιμο εργαλείο, καθώς καταγράφουν τις τάσεις που υπάρχουν στην κοινή γνώμη μια δεδομένη στιγμή» και συμπλήρωσε ότι «η κυβέρνηση έχει την υποστήριξη της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού στο μεταρρυθμιστικό έργο της».
Σε ερώτηση περί της καταγραφομένης «συρρίκνωσης της εκλογικής επιρροής του κυβερνώντος κόμματος», ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι «πρέπει κάποιος να μελετήσεις τις μετρήσεις της κοινής γνώμης σε βάθος χρόνου και πολύ πιο αναλυτικά και νομίζω ότι θα καταλήξει ασφαλέστατα σ αυτά τα συμπεράσματα που σας ανέφερα προηγουμένως».
Δηλώσεις για το ίδιο θέμα έκανε και ο νέος γραμματέας της ΚΕ της ΝΔ Λευτέρης Ζαγορίτης, μετά την πρώτη του συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή στο Μέγαρο Μαξίμου.
Η κυβέρνηση έχει την εμπιστοσύνη του κόσμου, δήλωσε ο κ. Ζαγορίτης. «Έχουν γίνει πολλές δημοσκοπήσεις και όλες, πλην μίας, δείχνουν ότι προηγείται σταθερά η ΝΔ, καθώς επίσης και ότι η κυβέρνηση έχει την εμπιστοσύνη του κόσμου. Ωστόσο, δεν εφησυχάζουμε» σχολίασε επίσης.
Μετά τη δίωρη συνάντηση με τον κ. Καραμανλή, ο κ. Ζαγορίτης δήλωσε ότι η συζήτηση που είχε με τον πρωθυπουργό ήταν εφ όλης της ύλης και σημείωσε ότι το απόγευμα της Δευτέρας θα συνεδριάσει το διαγραμματειακό της ΝΔ και θα έχει την ευκαιρία να μιλήσει και με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.
Σε ερώτηση δε, για τις δημοτικές εκλογές, ο γραμματέας της ΝΔ απάντησε ότι όλες οι εκλογικές αναμετρήσεις είναι κρίσιμες και πως χρειάζονται συλλογική προσπάθεια και δουλειά και προσέθεσε ότι «σκοπός της κυβέρνησης είναι να λύσει όσο το δυνατόν περισσότερα προβλήματα από αυτά που κληρονόμησε από το ΠΑΣΟΚ».
Δηλώσεις έκανε και ο γραμματέας πολιτικού σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Καραχάλιος, επισημαίνοντας ότι τέσσερις στις πέντε δημοσκοπήσεις δείχνουν προβάδισμα της ΝΔ και ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει να χαίρεται.
Εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ, η γραμματέας του Κινήματος Μ.Ξενογιαννακοπούλου δήλωσε ότι είναι σαφής η αλλαγή του κόσμου, που φαίνεται απογοητευμένος από την αντιλαϊκή πολιτική και στρέφεται προς την αξιωματική αντιπολίτευση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- ΠΑΣΟΚ: Ο ελληνικός λαός θα κάνει πράξη την πολιτική αλλαγή
- ΗΠΑ: Θύμα εγκληματικής ενέργειας η μητέρα δημοσιογράφου του NBC
- Παναγιώτης Δουδωνής: Οι προσωπικές φιλοδοξίες κάνουν κακό, στόχος ένα ΠΑΣΟΚ ενωμένο και νικηφόρο
- Με κάμερες στη στολή οι πράκτορες των ICE και CBP στη Μινεάπολη σε μια απόπειρα λογοδοσίας
- Μαγιόρκα – Σεβίλλη 4-1: Συντριβή για την ομάδα του Αλμέιδα
- Σάντερλαντ – Μπέρνλι 3-0: Εύκολο βράδυ για τις «Μαυρόγατες»
