Σύσκεψη-«κλειδί» για τις υποκλοπές μία μέρα πριν την αυτοκτονία του 39χρονου
«Κλειδί» για την υπόθεση των υποκλοπών φαίνεται να είναι η σύσκεψη της 8ης Μαρτίου 2005 με τη συμμετοχή έξι ανώτερων στελεχών της εταιρείας. Μεταξύ αυτών και ο Κώστας Τσαλικίδης. Νέες έρευνες των Αρχών για την υπόθεση του 39χρονου αυτόχειρα.
30
«Κλειδί» για την υπόθεση των υποκλοπών φαίνεται να είναι η σύσκεψη της 8ης Μαρτίου 2005 με τη συμμετοχή έξι ανώτερων στελεχών της εταιρείας. Εκεί φαίνεται να αποφασίστηκαν οι χειρισμοί για την υπόθεση.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Vodafone, Γιώργος Κορωνιάς, καθώς και ο 39χρονος Κώστας Τσαλικίδης.
Όπως αναφέρεται στα Νέα της Δευτέρας, το κλίμα στην εταιρεία ήταν από την προηγούμενη μέρα βαρύ δεδομένου ότι είχε εντοπιστεί το παράνομο λογισμικό με το οποίο γίνονταν οι παρακολουθήσεις του πρωθυπουργού, του υπουργού Εξωτερικών και άλλων στελεχών της κυβέρνησης και του κρατικού μηχανισμού.
Στη σύσκεψη το κλίμα ήταν επίσης βαρύ, καθώς οι υποψίες βάραιναν συγκεκριμένους ανθρώπους.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα, ο διευθύνων σύμβουλος είπε στα υπόλοιπα στελέχη ότι για το θέμα έπρεπε να ενημερωθούν πολιτικά στελέχη, ενώ εξήγησε ότι αποκαλύφθηκε κατά λάθος, όταν υπουργός παραπονέθηκε ότι έστειλε μήνυμα μέσω τηλεφώνου που ποτέ δεν έφτασε στον παραλήπτη του.
Ορισμένοι άφησαν αιχμές εναντίον στελέχους που είχε αποχωρήσει από την εταιρεία, ενώ ο 39χρονος αυτόχειρας εκμυστηρεύθηκε αργότερα σε συνάδελφό του ότι «τα πράγματα έγιναν πολύ δύσκολα για την εταιρεία και σύντομα θα υπάρξουν σοβαρά προβλήματα».
Στη σύσκεψη φαίνεται να αποφασίστηκε η καταγραφή του παράνομου λογισμικού με μαγνητικά μέσα και η άμεση ενημέρωση της κυβέρνησης για την όλη υπόθεση.
Ανοικτός ο φάκελος της αυτοκτονίας
Σε νέες έρευνες για την υπόθεση του 39χρονου αυτόχειρα προχωρούν οι Αρχές. Στο επίκεντρο της έρευνας βρίσκεται το ηλεκτρονικό αρχείο που διατηρούσε, ενώ τις επόμενες ημέρες θα εξεταστούν οι συγγενείς και οι συνάδελφοί του.
Μάλιστα, οι συγγενείς πρόκειται να καταθέσουν μηνυτήρια αναφορά κατά αγνώστων ζητώντας να ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση ή για συμμετοχή σε αυτοκτονία.
Ο δικηγόρος της οικογένειας Θέμις Σοφός ζητά να ερευνηθούν δύο ζητήματα. Πρώτον, η ηλεκτρονική αλληλογραφία του 39χρονου στον server της εταιρείας και σε περίπτωση που έχει διαγραφεί, να δοθούν πειστικές απαντήσεις για το λόγο που αυτό συνέβη και δεύτερον, να ερευνηθεί αν ο Κ.Τσαλικίδης γνώριζε πράγματα τα οποία τον καθιστούσαν επικίνδυνο για τους υποκλοπείς.
Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός ότι ο πρώην διοικητής της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας Στέλιος Σύρος, καταθέτοντας στο πλαίσιο της μυστικής έρευνας για την όλη υπόθεση, είχε ζητήσει να ερευνηθεί και η υπόθεση του αυτόχειρα.
Οι έρευνες της ΑΔΑΕ
Στο σκοτάδι φαίνεται να βρίσκονται οι έρευνες των ειδικών της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών, καθώς από τις πρώτες έρευνες στην «καρδιά» της εταιρείας προκύπτει ότι τα ίχνη των ειδικών έχουν σβηστεί.
Οι ειδικοί έχουν στα χέρια τους αρκετά αρχεία και ευελπιστούν ότι αν τελικά στα αρχεία αυτά υπάρχουν στοιχεία, θα καταφέρουν να τα αποκωδικοποιήσουν.
Την ερχόμενη Πέμπτη ο εκπρόσωπος της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας έχει κληθεί από την ΑΔΑΕ να δώσει εξηγήσεις για τον χειρισμό της υπόθεσης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η ελληνική γλώσσα στο διάβα του χρόνου: Το ειδικό λεξιλόγιο της φιλοσοφίας (Μέρος Γ’)
- Συνταγή: Παπαρδέλες με λαχανικά
- ΑΔΕΔΥ: Τρίωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση στο ΣτΕ για τον 13ο και 14ο μισθό
- Νέα 48ωρη απεργία από τους οδηγούς ταξί – Συγκέντρωση και πορεία προς το Μαξίμου
- Δεν είναι όλες οι πατάτες ίδιες
- Καιρός Τρίτης: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και ομίχλες – Πότε αναμένεται νέα επιδείνωση
