Πτώση 43% στα κέρδη της Amazon στο τέταρτο τρίμηνο του 2005
Πτώση της τάξεως του 43% στα 199 εκατ. δολάρια σημείωσαν στο τέταρτο τρίμηνο του 2005 τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης online εταιρείας λιανικών πωλήσεων στον κόσμο, Amazon, λόγω κυρίως των εκπτώσεων κατά τη διάρκεια των εορτών.
27
Πτώση 43% σημείωσαν στο τέταρτο τρίμηνο του 2005 τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης online εταιρείας λιανικών πωλήσεων στον κόσμο, Amazon, λόγω κυρίως των εκπτώσεων κατά τη διάρκεια των εορτών.
Τα κέρδη διαμορφώθηκαν σε 199 εκατ. δολάρια ή 47 σεντς ανά μετοχή, έναντι 347 εκατομμυρίων ή 82 σεντς/μετοχή το αντίστοιχο τρίμηνο του 2004.
Οι πωλήσεις, πάντως, αυξήθηκαν κατά 17% στα 2,98 δισ. δολάρια.
Όπως αναφέρει το Bloomberg, η προσφορά απεριόριστων αποστολών δεμάτων για 79 δολάρια, αύξησε το κόστος των φορτώσεων και του μάρκετινγκ γης στα 502 εκατ. δολάρια. Ο οικονομικός της διευθυντής της εταιρείας είπε στους επενδυτές ότι το «πολύ ακριβό» πρόγραμμα ήταν μια «μακροπρόθεσμη επένδυση».
Ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας,Τζεφ Μπέζος, είπε ότι οι δαπάνες αυξήθηκαν «οικειοθελώς»ς, στοχεύοντας σε περισσότερους πελάτες. «Θα δούμε το θετικό αποτέλεσμα κατά την πορεία» είπε.
Φέτος, η Amazon αναμένει πωλήσεις 9,85 – 10,45 δισ. δολαρίων.
Η μετοχή της Amazon υποχώρησε την Πέμπτη, μετά τη συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, κατά 9,9% στα 38,25 δολάρια.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ισημερινός: Αναπτύσσονται 10.000 στρατιωτικοί για την αντιμετώπιση των συμμοριών που διακινούν ναρκωτικά
- Η απεργία πείνας τελείωσε με την βρετανική κυβέρνηση να απορρίπτει συμβόλαιο 2 δισ. λιρών προς την Elbit
- Το Ιράν δεν είναι πλέον προσκεκλημένο στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια
- Βενεζουέλα: Τουλάχιστον 47 στρατιωτικοί σκοτώθηκαν στην επιχείρηση των ΗΠΑ για την απαγωγή του Μαδούρο
- Ο Μερτς επιτίθεται με σφοδρότητα στις ΗΠΑ και στους γερμανούς εργαζόμενους
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Κωδικός «8% – 14%»
