
Η 2η Πλατφόρμα Σύγχρονου Ελληνικού Χορού στο Μέγαρο Μουσικής
Από τις 2 ως τις 5 Φεβρουαρίου θα διαρκέσει η 2η Πλατφόρμα Σύγχρονου Ελληνικού Χορού, που διοργανώνεται και φέτος στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με τη συμμετοχή 30 χορευτικών ομάδων.
38
Από τις 2 ως τις 5 Φεβρουαρίου θα διαρκέσει η 2η Πλατφόρμα Σύγχρονου Ελληνικού Χορού, που διοργανώνεται και φέτος στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με τη συμμετοχή 30 χορευτικών ομάδων.
Όπως τόνισε σε συνέντευξη Τύπου, τη Δευτέρα, ο διευθυντής καλλιτεχνικού προγραμματισμού του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών Νίκος Τσούχλος, «το Μέγαρο αγαπά τον χορό, διότι κάθε χορογράφος κουβαλά μαζί του και διαφορετική μουσική ευαισθησία: υπάρχουν χορογράφοι που βασίζονται σε νέους συνθέτες ή άλλοι που προτιμούν τους κλασικούς δρόμους. Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες διεξόδους για τη σύγχρονη μουσική σύνθεση πάντως είναι όταν συναντά τη χορογραφία».
Η πλατφόρμα λειτουργεί ως είδος «βιτρίνας» της εγχώριας παραγωγής προς το εξωτερικό και για τον λόγο αυτόν 20 άνθρωποι του χορού από διάφορες χώρες θα παρακολουθήσουν τις παραστάσεις του τετραημέρου, προκειμένου να βοηθήσουν τις προσπάθειες των Ελλήνων δημιουργών να αναδειχθούν και εκτός συνόρων.
Σύμφωνα με Το Βήμα, εννέα ομάδες επελέγησαν για να παρουσιάσουν από ένα έργο διάρκειας περίπου 30 λεπτών (αίθουσα Ν.Σκαλκώτα) στις 2, 3 και 4 Φεβρουαρίου. Αλλες 21 ομάδες θα εμφανισθούν στην αίθουσα Δ.Μητρόπουλου με 15λεπτο αντιπροσωπευτικό δείγμα δουλειάς τους (2, 3, 4 και 5/2).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Καστοριά: Τραυματίστηκε ανήλικος σε τροχαίο
- Ηράκλειο: Βανδαλισμός ή φυσική φθορά ο αποκεφαλισμός της προτομής του Νίκου Ξυλούρη;
- Ολυμπιακός – ΝΟ Ρεθύμνου 15-6: Περίπατος και 22/22 στο πρωτάθλημα
- 100 χρόνια Ελισάβετ: «Φάρος, μαρμελάδα, αυγή» – Επετειακό μήνυμα Καρόλου φορτισμένο ελπίδα
- Υπηρεσία γνωριμιών πούλησε φωτογραφίες των πελατών της για την εκπαίδευση μοντέλων ΑΙ
- Φωτιά σε δασική έκταση στο Λέπρεο Ηλείας – Επιχειρεί ένα αεροσκάφος


