Θέμα χρόνου η σύλληψη των υπόλοιπων δραστών της αιματηρής ληστείας, εκτιμά η ΕΛ.ΑΣ.
Θέμα χρόνου είναι για τις Αρχές η σύλληψη και των υπόλοιπων δραστών που συμμετείχαν στη ληστεία της τράπεζας. Ήδη, από τις κάμερες που λειτουργούν στην περιοχή εντοπίστηκε ένα ακόμα άτομο. Στο Γενικό Κρατικό μετέβη ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ιωάννης Διώτης.
30
Θέμα χρόνου είναι για τις Αρχές η σύλληψη και των υπόλοιπων δραστών που συμμετείχαν στη ληστεία της τράπεζας στην Αθήνα και οι οποίοι κινούνται στις «παρυφές της τρομοκρατίας». Ήδη, από τις κάμερες που λειτουργούν στην περιοχή εντοπίστηκε ένα ακόμα άτομο.
Σύμφωνα με στελέχη της Αστυνομίας που επικαλούνται Τα Νέα της Τετάρτης, πρόκειται για γνωστό αναρχικό, ο οποίος πριν από περίπου τέσσερα χρόνια είχε συλληφθεί για ληστεία, αλλά είχε καταδικασθεί με αναστολή.
Ο συγκεκριμένος φέρεται να απείχε τον τελευταίο καιρό από εκδηλώσεις ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου, αλλά είχε φιλικές σχέσεις με τον συλληφθέντα ληστή.
Οι Αρχές έχουν θέσει υπό παρακολούθηση πάνω από δέκα άτομα, για τα οποία εκτιμούν ότι έχουν σχέσεις με προφυλακισμένους αναρχικούς. Μεταξύ αυτών και ένα άτομο το οποίο φέρεται να έχει επιρροή σε ομάδες νεαρών στον χώρο των Εξαρχείων.
Στις έρευνες και ο Ι.Διώτης
Στο επίκεντρο των ερευνών βρίσκεται και πάλι ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ιωάννης Διώτης, ο οποίος το 2002 είχε εξ ολοκλήρου τον χειρισμό των ερευνών για την υπόθεση της 17Ν.
Ο κ. Διώτης μετέβη την Τετάρτη στο Γενικό Κρατικό Αθηνών, όπου νοσηλεύεται ο τραυματίας ληστής Γιάννης Δημητράκης, προκειμένου να διαπιστώσει εάν μπορεί να λάβει κατάθεση.
Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών παρέμεινε στην εντατική για περίπου 15 λεπτά και έθεσε ερωτήματα στο συλληφθέντα για την ταυτότητα των συνεργών του, καθώς και για άλλα στοιχεία που αναζητά η αστυνομία, ωστόσο δεν πήρε απαντήσεις.
Σύμφωνα με τους γιατρούς, ο 28χρονος έχει επαφή με το περιβάλλον, αλλά ακόμα δεν έχει πλήρη διαύγεια. Ο Ιωάννης Διώτης αναμένεται να επαναλάβει την επίσκεψή του στο Γενικό Κρατικό το πρωί της Πέμπτης.
Την ίδια ώρα, η Αστυνομία κινείται με τρόπο ανάλογο με εκείνον που είχε λειτουργήσει την περίοδο της εξάρθρωσης της 17Ν: Oι Αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα τη φωτογραφία του Γιάννη Δημητράκη, ελπίζοντας ότι κάποιος θα τον αναγνωρίσει, ώστε να φτάσουν στη γιάφκα των ληστών.
Σύσκεψη στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης
Η πορεία των ερευνών συζητήθηκε το πρωί σε ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης, υπό τον υπουργό Γιώργο Βουλγαράκη.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο εισαγγελέας – αρμόδιος για θέματα τρομοκρατίας, Δημήτρης Ασπρογέρακας, η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. και οι αξιωματικοί που χειρίζονται την υπόθεση.
Με την ολοκλήρωση της σύσκεψης, ο κ. Βουλγαράκης συνέστησε να γίνουν όλα με μεθοδικότητα και να αξιοποιηθούν στο έπακρο οι δυνατότητες των εγκληματολογικών εργαστηρίων, ώστε να υπάρξει το ιδανικό αποτέλεσμα και παραπομπή των δραστών στη δικαιοσύνη με αδιάσειστα στοιχεία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η Chappell Roan γελάει με τα επικριτικά σχόλια για την εμφάνιση του «γυμνού στήθους» στα Grammy 2026
- Οι Αθώοι: Όλα όσα θα δούμε στη μεγάλη πρεμιέρα της Πέμπτης
- Βρήκε ομάδα ο Ρουί Βιτόρια μετά την απόλυση από τον Παναθηναϊκό
- Συγκέντρωση στο υπ. Εργασίας στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας για το «έγκλημα» στη Βιολάντα
- Λόρα: Η αεροπορική εταιρεία απάντησε στο αίτημα της ΕΛ.ΑΣ. – Η 16χρονη ταξίδεψε στη Γερμανία
- Με την «ουρά στα σκέλια» μετά από δύο μέρες η Αλεξοπούλου της ΝΔ και των 20 ακινήτων για την κυνική δήλωση «ο τζάμπας πέθανε»