Βίαιες συμπλοκές των Ευρωπαίων λιμενεργατών με την αστυνομία στο Στρασβούργο
Βίαια επεισόδια σημειώθηκαν τη Δευτέρα κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων λιμενεργατών από όλη την Ευρώπη μπροστά στην έδρα του Ευρωκοινοβουλίου. Τραυματίστηκαν τουλάχιστον 12 αστυνομικοί, σημειώθηκαν σημαντικές υλικές ζημιές και συνελήφθησαν 13 άτομα.
31
Βίαια επεισόδια σημειώθηκαν τη Δευτέρα κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων λιμενεργατών από όλη την Ευρώπη μπροστά στην έδρα του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο. Τραυματίστηκαν τουλάχιστον 12 αστυνομικοί, ενώ σημειώθηκαν υλικές ζημιές σε παρακείμενα κτίρια. Συνελήφθησαν επίσης 13 άτομα.
Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας, ένας από τους αστυνομικούς βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση. Οι λιμενεργάτες διαμαρτύρονταν για την πρόθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να απελευθερώσει τις υπηρεσίες στα λιμάνια της Ευρώπης.
Η γαλλική αστυνομία χρησιμοποίησε αντλίες νερού και δακρυγόνα για να εμποδίσει τους χιλιάδες λιμενεργάτες από ολόκληρη την Ευρώπη να προσεγγίσουν το κτίριο του Ευρωκοινοβουλίου.
Το κτίριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υπέστη «αρκετά σημαντικές ζημιές», κυρίως από την πλευρά του μπαρ των δημοσιογράφων όπου περίπου 100 τετραγωνικά μέτρα τζαμαρίας καταστράφηκαν, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας.
Το «Πακέτο Λιμένων ΙΙ» θα συζητηθεί στο Στρασβούργο την Τρίτη και η ψηφοφορία αναμένεται να γίνει την Τετάρτη. Όσοι λιμενεργάτες δεν μετέβησαν στο Ευρωκοινοβούλιο προχώρησαν σε απεργιακές κινητοποιήσεις με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα σε σημαντικά λιμάνια από την Ελλάδα μέχρι τη Σουηδία.
«Η απεργία είναι γενική. Δεν κουνιέται τίποτα στα βελγικά λιμάνια» δήλωσε εκπρόσωπος του συνδικάτου των λιμενεργατών από το Βέλγιο. «Η οδηγία της ΕΕ ανοίγει το δρόμο για την πιο παράλογη ιδεολογία της ελεύθερης αγοράς. Ένα λιμάνι δεν είναι σελφ-σέρβις, όπου κάθε πλοίο κάνει ό,τι θέλει» δήλωσε ο δήμαρχος της Δουνκέρκης -σημαντικό λιμάνι στο Βέλγιο- Μισέλ Ντελεμπάρ.
Σε απεργία κατέβηκαν επίσης οι Έλληνες, Δανοί, Σουηδοί και Πορτογάλοι λιμενεργάτες. Αντιστοίχως, στη Βρετανία, την Ιταλία και την Πολωνία δεν υπήρξε απεργία, αλλά οι λιμενεργάτες απέστειλαν αντιπροσωπείες στο Στρασβούργο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Tσιτσιπάς για Αλκαράθ: «Αυτός είναι ο κόσμος σου και εμείς απλώς ζούμε σε αυτόν»
- Πύργος: Κλειστά όλα τα σχολεία την Παρασκευή λόγω της κακοκαιρίας – Χωρίς νερό η πόλη
- Η Βαρσοβία ερευνά τις σχέσεις Επστάιν με την Πολωνία – Ενδέχεται να ζητηθούν απόρρητα έγγραφα από τις ΗΠΑ
- Νόμος Κατσέλη: Τρεις άμεσες εξελίξεις για τους δανειολήπτες μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου
- Φωτογραφία ντοκουμέντο από το σημείο διαρροής που προκάλεσε την έκρηξη στη «Βιολάντα»
- «Δυσάρεστος μ@λ@κ@ς, μοιχός επικών διαστάσεων» – Brexit, μια νεκρή έγκυος και η μεταθανάτια αποκαθήλωση του Τζον Λε Καρέ
