Μηνυτήρια αναφορά Πακιστανών για παράνομες απαγωγές και ανακρίσεις
Μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών κατέθεσε ο συνήγορος των Πακιστανών που καταγγέλλουν παράνομες απαγωγές και ανακρίσεις. Η υπόθεση συζητείται την Τετάρτη στη Βουλή, με κατάθεση στην αρμόδια επιτροπή των υπουργών Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης.
51
Μηνυτήρια αναφορά στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κατέθεσε την Τρίτη ο Φρ.Ραγκούσης, συνήγορος των Πακιστανών που καταγγέλλουν παράνομες απαγωγές και ανακρίσεις εις βάρος τους μετά από τις βομβιστικές επιθέσεις στο Λονδίνο.
Στην αναφορά τους οι Πακιστανοί υποστηρίζουν ότι δέχονται πιέσεις από ομοεθνείς τους και άλλους, προκειμένου να τροποποιήσουν τα όσα καταγγέλλουν ότι υπέστησαν το περασμένο καλοκαίρι. Οι Πακιστανοί ζητούν να διερευνηθεί το θέμα.
Επισημαίνεται ότι η υπόθεση συζητείται την Τετάρτη στη Βουλή. Εξηγήσεις για την υπόθεση αναμένεται να δώσουν στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής οι υπουργοί Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης. H συνεδρίαση αναμένεται να γίνει παρουσία δημοσιογράφων, χωρίς όμως τηλεοπτική κάλυψη.
Εν τω μεταξύ, επιβεβαιώθηκε από υψηλόβαθμους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. και στελέχη του υπουργείου Δημόσιας Τάξης το ρεπορτάζ του Βήματος της Κυριακής για νόμιμες ανακρίσεις Πακιστανών από άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στον Ασπρόπυργο.
Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν ότι «πράγματι υπήρξε αυτή η ανάκριση των Πακιστανών, έπειτα από σχετικό αίτημα της πρεσβείας των ΗΠΑ, και τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν παραδόθηκαν σε Αμερικανούς αξιωματούχους για αξιολόγηση».
Σε ερώτηση σχετική με νεώτερες καταγγελίες εκπροσώπων των Πακιστανών, πως ασκούνται πιέσεις σε ομοεθνείς τους για να αλλάξουν τις αρχικές τους καταθέσεις, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευ.Αντώναρος παρατήρησε την Τρίτη ότι «έχουν ισχυριστεί πάρα πολλά οι εν λόγω Πακιστανοί».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ,ΜΠΕ
- Βόλος: Γυναίκα έπεσε στο δρόμο μαζί με το μπαλκόνι
- Σχεδόν 23 εκατομμύρια επιπλέον θάνατοι παγκοσμίως έως το 2030 – Ποιος ο λόγος
- H SpaceX αγοράζει την xAI σε συμφωνία-μαμούθ 1,25 τρισ.
- Θα το πάρει το κορίτσι; Τα «έχασε» ο Τιμοτέ Σαλαμέ σε ερώτηση για τον γάμο του με την Κάιλι Τζένερ
- Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή χωρίς αναστολή 24χρονος για τον ξυλοδαρμό της εγκυμονούσας συντρόφου του
- Πρόεδρος ΚΕΔΕ: «Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος θα συμμετάσχει στο διάλογο για την αναθεώρηση του Συντάγματος»

