Εκτός δικαστικού σώματος θα βρεθεί φέτος το 20% των δικαστών και εισαγγελέων
Προβληματισμός επικρατεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης από το γεγονός ότι εντός του 2006 θα τεθούν εκτός υπηρεσίας περίπου 700 δικαστές και εισαγγελείς. Πρόκειται για λειτουργούς που αποχωρούν λόγω ηλικίας ή διώκονται για μη υποβολή του «πόθεν έσχες».
30
Προβληματισμός επικρατεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης από το γεγονός ότι εντός του 2006 θα τεθούν εκτός υπηρεσίας περίπου 700 δικαστές και εισαγγελείς. Πρόκειται για λειτουργούς που αποχωρούν λόγω ηλικίας ή διώκονται για μη υποβολή του «πόθεν έσχες».
Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ του Βήματος της Τρίτης, ανήσυχος είναι ο υπουργός Δικαιοσύνης Αναστάσης Παπαληγούρας, ο οποίος βλέπει να απειλούνται με ματαίωση οι εξαγγελίες και τα νομοθετικά μέτρα για επιτάχυνση απονομής της Δικαιοσύνης.
Μεταξύ των δικαστικών που θα αποχωρήσουν τον Ιούνιο περιλαμβάνονται ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δημήτρης Λινός, καθώς και οι μισοί αντιπρόεδροι, αντεισαγγελείς και αρεοπαγίτες.
Για μη υποβολή «πόθεν έσχες» έχουν υποβληθεί συνολικά 440 διώξεις. Στους διωκόμενους περιλαμβάνονται δικαστικοί όλων των βαθμών, ενώ περίπου το ένα τρίτο είναι ειρηνοδίκες.
Στους παραπάνω αριθμούς θα πρέπει να προστεθούν και οι διώξεις που αναμένεται να ασκηθούν το επόμενο διάστημα από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Γ.Σανιδά όσο και από τον εφέτη ανακριτή κ. Ι.Σίδερη κατά τουλάχιστον δέκα δικαστικών λειτουργών για διάφορες ποινικές παραβάσεις και παραβάσεις καθήκοντος εκτός των γνωστών παραδικαστικών κυκλωμάτων.
Μπροστά στο αδιέξοδο που κινδυνεύει να περιέλθει η Δικαιοσύνη, ο κ. Κεδίκογλου έκανε έκκληση στους δικαστές και εισαγγελείς στις γενικές συνελεύσεις των δύο δικαστικών Ενώσεων να καταθέσουν, έστω και εκπρόθεσμα, τις δηλώσεις τους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αιγιαλός: Μόνο από τις κτηματικές υπηρεσίες οι δημοπρασίες – Η διαδικασία
- Ρωσική ανάλυση-καμπανάκι για Ιράν: «Ετοιμαστείτε για πόλεμο μέχρι τέλους, ο Τραμπ θα επιτεθεί σίγουρα»
- Νέα μεγάλη απάτη με SMS δήθεν από τα ΕΛΤΑ – Τι να προσέξετε
- Συνετρίβη ελαφρύ αεροσκάφος στο Μάντσεστερ – Πληροφορίες για δύο επιβαίνοντες
- Είτε παικταράς για το «6», είτε βασικός ο Κοντούρης
- Το καλύτερο γκράφιτι του κόσμου βρίσκεται στην Καλαμάτα και απεικονίζει τη Μαρία Κάλλας


