Ο φυσιολογικός τοκετός δεν προδιαθέτει σε ακράτεια ούρων
Νέα Υόρκη: Οι γυναίκες που έχουν γεννήσει φυσιολογικά δεν διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο ακράτειας ούρων, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Obstetrics and Gynecology.
Νέα Υόρκη: Οι γυναίκες που έχουν γεννήσει φυσιολογικά δεν διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο ακράτειας ούρων, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Obstetrics and Gynecology.
Ερευνητική ομάδα του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου του Ρότσεστερ με επικεφαλής τον Δρ Gunhilde M. Buchsbaum χρησιμοποίησε ένα ερωτηματολόγιο για να καταγράψει διαταραχές της πυέλου σε 143 ζευγάρια μετεμμηνοπαυσιακών αδερφών. Το ένα μέλος του ζεύγους είχε γεννήσει φυσιολογικά και το άλλο όχι.
Ιατρικός έλεγχος για ακράτεια ούρων και πρόπτωση μήτρας διενεργήθηκε σε 101 ζευγάρια.
Η συχνότητα της ακράτειας ούρων μεταξύ των γυναικών που είχαν αποκτήσει παιδιά ήταν 50%, στατιστικά μη σημαντικό ποσοστό από το 48% που παρατηρήθηκε στις γυναίκες που δεν είχαν αποκτήσει παιδί.
Ο τύπος της ακράτειας και η σοβαρότητα της πάθησης επίσης δεν διέφεραν σημαντικά μεταξύ των δυο ομάδων.
Ωστόσο, παρατηρήθηκε η ίδια κατάσταση αναφορικά με την ούρηση και στις δυο αδερφές, γεγονός που ίσως σημαίνει ότι υπάρχει οικογενειακή προδιάθεση στην ακράτεια ούρων.
health.in.gr
- ΔΕΗ: «Quiet Hour» στο δίκτυο καταστημάτων για πιο συμπεριληπτική εμπειρία των πελατών της
- Τι είπε ο Χάρπερ για Ολυμπιακό: «Χαίρομαι που με θέλουν ομάδες υψηλού επιπέδου, αλλά πιστεύω στη Χάποελ»
- Ουρακοτάγκος του Ταπανούλι: Φόβοι για τον σπανιότερο πίθηκο του κόσμου μετά τον κυκλώνα στη Σουμάτρα
- Μόνο 6 χώρες στον κόσμο διαθέτουν πυρηνικά υποβρύχια – Χρειάζεται περισσότερα η Ευρώπη;
- Σπάει ρεκόρ η ακρίβεια στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι – Είδος πολυτελείας το κρέας
- Η κριτική του Μονέκε για τον Σορτς και η απάντηση του Αταμάν (vid)
