Τη Δευτέρα ξεκινά η «μάχη» για τις αυξήσεις στους μισθούς του 2006
Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων της ΓΣΕΕ με τις εργοδοτικές οργανώσεις της χώρας μεταφέρεται από την Δευτέρα ο διάλογος εργοδοτών-εργαζομένων για τις αυξήσεις στους μισθούς του 2006 και τα εργασιακά «κεκτημένα».
88
Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων της ΓΣΕΕ με τις εργοδοτικές οργανώσεις της χώρας μεταφέρεται από την Δευτέρα ο διάλογος εργοδοτών-εργαζομένων για τις αυξήσεις στους μισθούς του 2006 και τα εργασιακά «κεκτημένα».
ΓΣΕΕ, ΣΕΒ, ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ θα καθίσουν στο ίδιο τραπέζι για να συζητήσουν πάνω στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, το νόμο για τις ΔΕΚΟ, το ωράριο των καταστημάτων αλλά και το ασφαλιστικό των τραπεζοϋπαλλήλων.
Ωστόσο οι διαπραγματεύσεις προβλέπονται «θερμές», αφού υπάρχουν δύο «αγκάθια» που υπονομεύουν τη συμφωνία:
– Η απόσταση που χωρίζει τη ΓΣΕΕ και τις εργοδοτικές οργανώσεις ως προς το ύψος των μισθολογικών αυξήσεων που πρέπει να δοθούν το 2006. Η Γενική Συνομοσπονδία θα επιμείνει για μια αύξηση των κατώτατων μισθών και ημερομισθίων τουλάχιστον κατά 8%.
Η εργοδοτική πλευρά υποστηρίζει πως παρότι επιθυμεί να συναινέσει σε αυξήσεις γύρω στο 4,5% στους κατώτατους μισθούς, αγωνιά για την επιβάρυνση που θα προκληθεί στις κλαδικές συμβάσεις εργασίας (που ξεπερνούν κατά 1%-1,5% τις αυξήσεις στους κατώτατους μισθούς).
– Το «μέτωπο» μεταξύ ΓΣΕΕ και κυβέρνησης για το ωράριο εργασίας και την αμοιβή των υπερωριών. Η ΓΣΕΕ ζητά την επαναρύθμιση του θέματος με απευθείας διαπραγμάτευσης με τις εργοδοτικές οργανώσεις.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Άννα Ψαρούδα – Μπενάκη: Τα όρια της ελευθερίας των δικαστών
- Νέες ευρωπαϊκές έρευνες για τα αμαρτωλά deepfake στο Χ
- Euroleague: Κεκλεισμένων των θυρών το Μπαρτσελόνα – Χάποελ Τελ Αβίβ στις 13/3 – Αυτός είναι ο λόγος
- Κακοκαιρία: Εκκενώθηκαν δύο οικισμοί στον Ταΰγετο – Η Περιφέρεια Πελοποννήσου ζητά να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης
- ΠΑΣΟΚ για Αττική Οδό: Υποδομές σε δοκιμασία – Έλλειψη προγραμματισμού και περιοδικής συντήρησης
- Αύριο η δίκη του Χρήστου Μαυρίκη – Παραμένει κρατούμενος
