27

Σε αρνητικό έδαφος είναι τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τετάρτη, με τις μετοχές των πετρελαϊκών εταιρειών να έχουν τεθεί στην αιχμή της πτωτικής τάσης μετά την υποχώρηση της τιμής του αμερικανικού ελαφρού αργού στα 56,30 δολάρια το βαρέλι.

Ο δείκτης των πενήντα blue chips της ευρωζώνης Dow Jones Euro Stoxx 50 υποχωρεί κατά 0,47% στις 3.271,27 μονάδες.

Απώλειες 1% σημείωσε η μετοχή της VW μετά την αναθεώρηση προς τα κάτω κατά 31% της εκτίμησης της Morgan Stanley για τα κέρδη ανά μετοχή, το 2006, της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας της Ευρώπης (και κατά 26% το 2007).

Πτώση 1,3% κατέγραψε η μετοχή της Infineon: η Citigroup συνέστησε στους επενδυτές να μειώσουν τις θέσεις τους στη δεύτερη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή εταιρεία ημιαγωγών.

Στον αντίποδα, κέρδη 2% σημείωσε η μετοχή της Corus: η χαλυβουργία ανακοίνωσε καλύτερα των προβλεπόμενων κέρδη στο τρίτο τρίμηνο, προέβη στη διαπίστωση ότι οι τιμές άρχισαν να ανακάμπτουν και αποκάλυψε μεγάλη επέκταση των δραστηριοτήτων της στην Ολλανδία.

Στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,53% στις 5.461,70 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 σημειώνει πτώση 0,54% στις 4.564,70 μονάδες και στη Φρανκφούρτη ο DAX είναι χαμηλότερα κατά 0,47% στις 5.175,11 μονάδες.

Στο Χρηματιστήριο του Τόκιο ο Nikkei 225 έκλεισε στις 14.872,15 μονάδες, με απώλειες 0,37%.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ