Eξαιρέσεις από την Οδηγία Μπόλκενσταϊν ζητά η Ελλάδα
Τις επιφυλάξεις της Ελλάδας σε ό,τι αφορά την Οδηγία Μπόλκενσταϊν εξέφρασε την Τρίτη στο Συμβούλιο Υπουργών Ανταγωνιστικότητας της ΕΕ ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Χρ.Φώλιας, ο οποίος ζήτησε κάποιες εξαιρέσεις.
38
Τις επιφυλάξεις της Ελλάδας σε ό,τι αφορά την Οδηγία Μπόλκενσταϊν εξέφρασε την Τρίτη στο Συμβούλιο Υπουργών Ανταγωνιστικότητας της ΕΕ ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Χρ.Φώλιας.
Η Οδηγία Μπόλκενσταϊν προβλέπει την απελευθέρωση των υπηρεσιών στην ευρωπαϊκή εσωτερική αγορά. Σύμφωνα με την αρχή της χώρας καταγωγής, μία εταιρεία παροχής υπηρεσιών που έχει την έδρα της σε κράτος μέλος της ΕΕ θα μπορεί να δραστηριοποιείται σε άλλο κράτος μέλος, εφαρμόζοντας όμως το δίκαιο της χώρας στην οποία έχει την έδρα της, τη λεγόμενη «χώρα καταγωγής».
Σε ό,τι αφορά την απελευθέρωση των υπηρεσιών, ο κ. Φώλιας ζήτησε από το Συμβούλιο Υπουργών να γίνει σαφές ότι τα κράτη μέλη θα διαθέτουν την ευχέρεια να προσθέτουν εξαιρέσεις τομεακής φύσης, καλύπτοντας ιδιαίτερες ομάδες υπηρεσιών.
Παράλληλα, σχετικά με την απόσπαση των εργαζομένων, ο υφυπουργός ζήτησε την αναδιατύπωση ή την απόσυρση των σχετικών άρθρων, ώστε να εξασφαλίζεται η μη παρέμβαση της Οδηγίας στα εργασιακά θέματα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Συνταγή: Ριζότο γλυκοπατάτας
- Γεμάτες με τοξικές στρατιωτικές βάσεις οι ΗΠΑ – Χιλιάδες στρατιωτικοί μολυσμένοι
- Στρατιωτικές δαπάνες: η νέα πραγματικότητα της ΕΕ
- Η Σίλικον Βάλλεϋ πίσω από τα επεκτατικά σχέδια του Τραμπ στη Γροιλανδία;
- Η Richemont «λάμπει» ξανά με εκτόξευση των πωλήσεων από Cartier και Van Cleef
- Οι δυνάμεις ασφαλείας στην Αϊτή διεξάγουν εκστρατεία κατά των συμμοριών και καταστρέφουν κρησφύγετα

