Τραγικό δυστύχημα με δύο λεωφορεία σε κρατίδιο της Ινδίας – Τουλάχιστον 80 νεκροί
Τουλάχιστον 80 άτομα - επιβάτες δύο λεωφορείων έχασαν τη ζωή τους, όταν τα δύο λεωφορεία, στα οποία επέβαιναν παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά χειμάρρου στο ομόσπονδο κρατίδιο του Ταμίλ Ναντού. Eπίσημες πηγές μιλούν ακόμα και για 100 νεκρούς.
30
Τουλάχιστον 80 άτομα – επιβάτες δύο λεωφορείων έχασαν τη ζωή τους, όταν τα δύο λεωφορεία, στα οποία επέβαιναν παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά χειμάρρου στο νότιο ομόσπονδο κρατίδιο του Ταμίλ Ναντού.
Επίσημες πηγές αναφέρουν ότι ο τελικός απολογισμός ενδέχεται να αυξηθεί περαιτέρω, καθώς τα δύο λεωφορεία μετέφεραν πάνω από 200 επιβάτες.
Σε δώδεκα περιοχές του κρατιδίου έχουν σημειωθεί σφοδρές βροχοπτώσεις τις τελευταίες πέντε ημέρες, με αποτέλεσμα να υπερχειλίσουν ποταμοί και φράγματα. Πολλά χωριά και πόλεις αποκόπηκαν.
Πάνω από 20.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εκκενώσουν τις εστίες τους, ιδιαίτερα σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Παράλληλα, ο Στρατός έχει τεθεί σε κατάσταση επιφυλακής.
Συνολικά πάνω από 2.200 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από πλημμύρες και κατολισθήσεις που προκάλεσαν οι μουσώνες και οι κυκλώνες που σημειώθηκαν στην χώρα το χρονικό διάστημα από τον Ιούλιο έως το Νοέμβριο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γερμανικό
- Αυστραλία: Η συνήγορος διαβόητου βαρόνου ναρκωτικών ήταν πληροφοριοδότρια της αστυνομίας
- Η ΕΕ ανακοινώνει πρόγραμμα συνεργασίας με τη Βολιβία δισεκατομμυρίων ευρώ
- Λίβανος: Ο επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων συζητά στην Ουάσιγκτον για τον αφοπλισμό της Χεζμπολά
- Νότιο Σουδάν: Πυρπόλησαν και λεηλάτησαν τις εγκαταστάσεις της Save the Children στην Τζόνγκλεϊ
- Βενεζουέλα: Νομοσχέδιο για την αμνηστία υιοθέτησε ομόφωνα σε πρώτη ανάγνωση το κοινοβούλιο
- Κολομβία: Δύο σωματοφύλακες γερουσιαστή σκοτώνονται σε ένοπλη επίθεση κατά της αυτοκινητοπομπής του