30

Ένα αεροσκάφος που πιθανότατα ανήκε στη CIA προσγειώθηκε την περασμένη εβδομάδα για τεχνικούς λόγους στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Μεταφορών Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Σε ερώτηση δημοσιογράφων σχετικά με την εγκυρότητα των πληροφοριών, που δημοσιεύονται σήμερα στην εφημερίδα Hurriyet, ο υπουργός δήλωσε πως «το αναφερόμενο από την εφημερίδα αεροσκάφος όντως προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Σαμπιχά Γκιοκσέν» της Κωνσταντινούπολης.

«Υπήρξε ένα αίτημα για προσγείωση για τεχνικούς λόγους. Του επετράπη η προσγείωση. Δεν υπήρχαν επιβάτες, στο αεροσκάφος υπήρχε μόνο το πλήρωμα. Γέμισε τις δεξαμενές του με καύσιμα και απογειώθηκε» υποστήριξε ο υπουργός.

Η εφημερίδα γράφει το Σάββατο ότι το αεροσκάφος της CIA προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Πόλης στις 15 Νοεμβρίου, προερχόμενο από το Μπακού.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό