Nokia και Motorola διευρύνουν το μερίδιο τους στην παγκόσμια αγορά κινητής τηλεφωνίας
Nokia και Motorola διευρύνουν το πλεονέκτημα που έχουν στην παγκόσμια αγορά κινητών τηλεφώνων έναντι των ανταγωνιστών τους, καθώς διεισδύουν στις αναπτυσσόμενες αγορές όπου σημειώνεται το μεγαλύτερο ποσοστό ανάπτυξης της αγοράς.
Nokia και Motorola διευρύνουν το πλεονέκτημα που έχουν στην παγκόσμια αγορά κινητών τηλεφώνων έναντι των ανταγωνιστών τους, καθώς διεισδύουν στις αναπτυσσόμενες αγορές όπου σημειώνεται το μεγαλύτερο ποσοστό ανάπτυξης της αγοράς.
Τα στοιχεία, τα οποία ανακοίνωσε την Τρίτη η εταιρςία έρευνας Gartner, έδειξαν ότι η Nokia ελέγχει πλέον το 32,6% της παγκόσμιας αγοράς, σε σύγκριση με 31,9% στο προηγούμενο τρίμηνο, και 31% στο τρίμηνο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου του 2004. Παράλληλα, το μερίδιο που ελέγχει η Motorola αυξήθηκε σε 18,7%, από 17,9% στο δεύτερο τρίμηνο φέτος.
«Μέχρι να δούμε τη Samsung, τη Sony Ericsson και την LG να απευθύνονται στις αναδυόμενες αγορές, θα βλέπουμε τις Nokia και Motorola να συνεχίζουν να κερδίζουν μερίδιο αγοράς» δήλωσε η αναλύτρια του γραφείου της Gartner στο Λονδίνο Καρολίνα Μιλανέζι.
Το μερίδιο το οποίο ελέγχει η Samsung, συρρικνώθηκε στο 12,5%, από 12,8% στο δεύτερο τρίμηνο φέτος και 13,7% στο τρίτο τρίμηνο του 2004. Αντιθέτως, η κοινοπραξία της Sony με την Ericsson διεύρυνε το μερίδιό της στο 6,7%, από 6,2% το προηγούμενο τρίμηνο και 6,4% ένα χρόνο νωρίτερα.
Το μερίδιο της LG παρέμεινε αμετάβλητο σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο στο 6,5%, αλλά συρρικνώθηκε σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο του 2004. Οι πωλήσεις συσκευών κινητής τηλεφωνίας αυξήθηκαν κατά 7,8% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, σύμφωνα με τη Gartner.
Η εταιρεία έρευνας προέβη ταυτόχρονα στην πρόβλεψη ότι οι πωλήσεις, στο σύνολο του έτους, θα ανέλθουν σε 810 εκατομμύρια, σε σύγκριση με 674 εκατ. συσκευές το 2004 και 520 εκατ. το 2003. Η προηγούμενη εκτίμηση της Gartner για τις πωλήσεις φέτος έκανε λόγο για 779 εκατ. συσκευές.
Τα όσπρια επιστρέφουν δυναμικά στο παγκόσμιο διατροφικό προσκήνιο ως μια διατροφική επιλογή υψηλής αξίας για την υγεία, τη μακροζωία και την καθημερινή ευεξία.
Τις Παρασκευές 20, 27 Φεβρουαρίου και 6 Μαρτίου, αλλά και τα Σάββατα 14, 21, 28 Μαρτίου και 4 Απριλίου, ο Μανώλης Μητσιάς και η Βίκυ Καρατζόγλο δίνουν «Ραντεβού στο Άλσος».