Νέες επικρίσεις του ΠΑΣΟΚ για την επιβολή ΦΠΑ στις νεόδμητες οικοδομές
«Ασυνάρτητους και αναξιόπιστους» χαρακτήρισε τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο θέμα της επιβολής ΦΠΑ στις νέες οικοδομές, ο αρμόδιος συντονιστής του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Σπηλιόπουλος, στην εισήγηση του κατά τη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου.
71
«Ασυνάρτητους και αναξιόπιστους» χαρακτήρισε τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο θέμα της επιβολής ΦΠΑ στις νέες οικοδομές, ο αρμόδιος συντονιστής του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Σπηλιόπουλος, στην εισήγηση του κατά τη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου.
Ο κ. Σπηλιόπουλος τόνισε ότι με τους χειρισμούς της κυβέρνησης θα διευκολυνθούν και θα ενταθούν σε ακραίο βαθμό τα φαινόμενα συναλλαγής και διαφθοράς στις πολεοδομίες από εκείνους που θα επιδιώξουν την έκδοση των αδειών τους μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2005 και από τους υπαλλήλους εκείνους που θα σπεύσουν να εκμεταλλευθούν αυτήν την ανάγκη.
Παράλληλα, ο συντονιστής του ΠΑΣΟΚ επέρριψε μεγάλες ευθύνες στην ηγεσία του ΥΠΕΧΩΔΕ, στην οποία καταλόγισε αδυναμία και έλλειψη αποφασιστικότητας να καταθέσει και να ψηφίσει το νομοσχέδιο για την έκδοση των οικοδομικών αδειών.
Σχετικά με τα νέα φορολογικά μέτρα στις οικοδομές, ο κ. Σπηλιόπουλος τόνισε ότι η κυβέρνηση στην ουσία αντικαθιστά το φόρο μεταβίβασης με το τέλος συναλλαγής και το φόρο αυτόματου υπερτιμήματος, στα οποία θα προσθέσει ΦΠΑ 19%.
«Όλα αυτά τα μέτρα» τόνισε, «θα επιβαρύνουν σημαντικά την οικοδομή». Ανέφερε επίσης ότι το ΠΑΣΟΚ στο πρόγραμμά του περιελάμβανε μεν την επιβολή ΦΠΑ, ταυτόχρονα όμως με την κατάργηση όλων των άλλων φόρων και επιβαρύνσεων στην οικοδομή.
«Η μεγάλη επιβάρυνση στην οικοδομή» ανέφερε, «θα επέλθει με τις μεγάλες αυξήσεις, περίπου 80%, που θα επιβληθούν στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων».
Ακόμη, ο κ. Σπηλιόπουλος υποστήριξε ότι συνολικά η φορολογική επιβάρυνση στην οικοδομή θα είναι πολύ μεγάλη και θα δημιουργήσει προβλήματα σε έναν πολύ παραγωγικό και αναπτυξιακό κλάδο της οικονομίας, προσθέτοντας ότι, με την αύξηση των αντικειμενικών αξιών, περίπου το 50% των Ελλήνων θα επιβαρυνθεί με το Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Meteo: 294 νεκροί από ακραία καιρικά φαινόμενα σε 25 χρόνια – 633 επεισόδια με κοινωνικοοικονομικές επιπτώσεις
- Τραμπ: «Φίλε δεν καταλαβαίνω τι κάνεις με τη Γροιλανδία» – Ο αμερικανός φέρνει στο φως προσωπικά μηνύματα του Μακρόν
- Σάντος: «Σκληρή ομάδα ο Ολυμπιακός»
- Χανιά: Υπάλληλος σούπερ μάρκετ «ξάφριζε» το ταμείο
- Σάμος: Εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης επιβλήθηκε στον 47χρονο εκπαιδευτικό για διακεκριμένη προσβολή ανηλίκων
- Μαρούσι: Τηλεφώνημα για βόμβα σε δημοσιογραφικό όμιλο
- Αμαρτωλός πρόεδρος ο Τραμπ – Δεν εγκρίνουν την βίαιη εξωτερική πολιτική του οι… καθολικοί ιερείς
- Πότε θα παίξει η Σάκκαρη κόντρα στην Αντρέεβα για τον δεύτερο γύρο του Australian Open
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442