
Τεστ πολλαπλών απαντήσεων αντί συνέντευξης προωθεί το ΑΣΕΠ
Στην αντικατάσταση της συνέντευξης από τεστ δεξιοτήτων προτίθεται να προχωρήσει από το 2006 το ΑΣΕΠ. Το τεστ θα περιλαμβάνει ερωτήσεις πολλαπλών απαντήσεων για τις ικανότητες, αλλά και την προσωπικότητα των υποψήφιων για την πρόσληψη στο Δημόσιο.
30
Στην αντικατάσταση της συνέντευξης από τεστ δεξιοτήτων προτίθεται να προχωρήσει από το 2006 το ΑΣΕΠ. Το τεστ θα περιλαμβάνει ερωτήσεις πολλαπλών απαντήσεων για τις ικανότητες, αλλά και την προσωπικότητα των υποψήφιων για την πρόσληψη στο Δημόσιο.
Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ των Νέων της Δευτέρας, με το τεστ δεξιοτήτων καλύπτονται οι στόχοι της προφορικής συνέντευξης χωρίς να υπεισέρχονται υποκειμενικοί παράγοντες στην κρίση των υποψηφίων.
Επιπλέον, ο βαθμός από το συγκεκριμένο τεστ θα αρχειοθετείται και θα ισχύει για διάστημα τριών ετών. Έτσι, σε κάθε προκήρυξη για θέσεις του Δημοσίου η βαθμολογία θα προστίθεται στα μόρια από τα αντικειμενικά κριτήρια.
Η Ανώτατη Αρχή προσανατολίζεται επίσης στην κατάργηση του γραπτού διαγωνισμού για τις γενικές θέσεις του Δημοσίου, ενώ θα παραμείνουν για τις ειδικές κατηγορίες όπως οι εκπαιδευτικοί, οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας και οι αρχαιολόγοι.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Η επιστροφή του Φαλ στη δράση, το συμβόλαιο του με τον Ολυμπιακό και το βάθος στη θέση του σέντερ»
- «And Just Like That…»: Σε δημοπρασία η εμβληματική γκαρνταρόμπα και τα αντικείμενα της σειράς
- Γάζα: Ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στον καταυλισμό Αλ-Μπουρέιτζ σκότωσε τουλάχιστον 6 Παλαιστινίους
- Η τελευταία στροφή της Euroleague: Τι χρειάζεται ο Παναθηναϊκός για να μπει στην εξάδα
- Εκλογές στο Περού: Φαβορί η δεξιά Φουχιμόρι – Εξαγγέλλει μαζικές απελάσεις και σύσφιγξη των σχέσεων με τις ΗΠΑ
- Χίος: Εντυπωσιακή η Πρώτη Ανάσταση στη Χίο από τον «ιπτάμενο ιερέα»
