Εγκύκλιο με οδηγίες για τις εισφορές στο Ταμείο Εμπόρων απέστειλε η ΕΣΕΕ
Έλεγχο των βιβλιαρίων και τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων τους με τα εντεταλμένα όργανα του Ταμείου Εμπόρων ζητά από τα μέλη της η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, ώστε να αποφευχθούν τα επαναλαμβανόμενα κρούσματα εμπλοκών στο εισπρακτικό σύστημα των εισφορών.
Έλεγχο των βιβλιαρίων και τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων τους με τα εντεταλμένα όργανα του Ταμείου Εμπόρων ζητά από τα μέλη της η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, ώστε να αποφευχθούν τα επαναλαμβανόμενα κρούσματα εμπλοκών στο εισπρακτικό σύστημα των εισφορών του Ταμείου Εμπόρων (ΤΑΕ), όπως τα τελευταία της Καβάλας και του Βόλου ύψους αρκετών εκατομμυρίων ευρώ.
Ειδικότερα, στην εγκύκλιο αναφέρονται μεταξύ άλλων πως επειδή είναι πολύ πιθανόν γεγονότα όπως αυτά του Βόλου και της Καβάλας να συμβαίνουν και σε άλλες περιοχές της χώρας, καλό θα είναι:
– Οι Εμπορικοί Σύλλογοι να καλέσουν τα μέλη τους και το σύνολο των ασφαλισμένων του ΤΑΕ της περιοχής τους, να ελέγξουν τα βιβλιάρια τους και τις οποιεσδήποτε εκκρεμότητες τους με τα τοπικά εντεταλμένα όργανα του ταμείου.
– Οι ασφαλισμένοι να μην παραδίνουν τα βιβλιάρια τους σε τρίτους και να τα ελέγχουν μετά την επικόλληση των ενσήμων, η οποία πρέπει να γίνεται ενώπιον τους και να τα φυλάσσουν με ιδιαίτερη επιμέλεια.
– Τυχόν δυσλειτουργίες που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι, να τις αναφέρουν πάραυτα στους Συλλόγους τους και μέσω των Ομοσπονδιών να ενημερωθεί η ΕΣΕΕ.
– Οι Σύλλογοι να υποβοηθήσουν το έργο απογραφής των ασφαλισμένων του ΤΑΕ, ούτως ώστε να καταργηθεί το συντομότερο δυνατόν το αναχρονιστικό σύστημα επικόλλησης ενσήμων που αποτελεί την κύρια πηγή δημιουργίας συνθηκών οικονομικών παρανομιών.
Σε παγκόσμια πρώτη από τον καλλιτεχνικό οργανισμό Altera Pars το «Lost & Found» της Nalini Vidoolah Mootoosamy, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Πέτρου Νάκου, συνεχίζει την πορεία του και μετά το Πάσχα.