Αναιμική ανάπτυξη της γερμανικής οικονομίας προβλέπουν οι αναλυτές για το 2006
Αναιμικός (μόλις 1%) αναμένεται ότι θα είναι ο ρυθμός με τον οποίο θα αναπτυχθεί το 2006 η μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης, όπως εκτιμούν οι πέντε οικονομικοί σύμβουλοι της Γερμανίδας καγκελαρίου. Για φέτος προβλέπεται ανάπτυξη 0,8%.
27
Αναιμικός (μόλις 1%) αναμένεται ότι θα είναι ο ρυθμός με τον οποίο θα αναπτυχθεί το 2006 η μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης, όπως εκτιμούν οι πέντε οικονομικοί σύμβουλοι της Γερμανίδας καγκελαρίου.
Οι γνωστοί και ως «πέντε σοφοί» εμφανίζονται περισσότερο απαισιόδοξοι για τις προοπτικές της γερμανικής οικονομίας τόσο από την κυβέρνηση όσο και από τα έξι σημαντικότερα γερμανικά ινστιτούτα που παρακολουθούν την οικονομική συγκυρία, η πρόβλεψη των οποίων, τον προηγούμενο μήνα, έκανε λόγο για ρυθμό ανάπτυξης 1,2%.
Στην ετήσια έκθεσή τους που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, οι «πέντε σοφοί» προέβλεψαν ότι η γερμανική οικονομία θα αναπτυχθεί φέτος με ρυθμό 0,8%.
Οι εξαγωγές γερμανικών προϊόντων ενδέχεται, το 2006, να αυξηθούν κατά 6,3% μετά από την αύξηση 5,5% που θα σημειώσουν φέτος, όπως εκτιμούν οι «πέντε σοφοί». Σε ξεχωριστή έκθεση που δημοσιοποιήθηκε σήμερα, η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία γνωστοποίησε ότι οι εξαγωγές γερμανικών προϊόντων αυξήθηκαν τον Σεπτέμβριο για τρίτο συνεχόμενο μήνα (κατά 2,5%).
Αντιθέτως, οι «πέντε σοφοί» κάνουν λόγο για ενδεχόμενο συρρίκνωσης της ιδιωτικής κατανάλωσης για δεύτερο συνεχόμενο χρόνο κατά 0,2% το 2006, μετά από τη συρρίκνωση 0,3% που προβλέπουν ότι θα καταγραφεί φέτος.
Ο αριθμός των Γερμανών ανέργων θα υποχωρήσει λίγο, σε 4,8 εκατ. άτομα κατά μέσον όρο το 2006, από 4,88 εκατ. άτομα φέτος, εκτιμούν οι σύμβουλοι της καγκελαρίου. Το ποσοστό ανεργίας θα σημειώσει, το 2006, πτώση στο 11,6% του οικονομικά ενεργού πληθυσμού, από 11,8% φέτος.
Το έλλειμμα του προϋπολογισμού εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί του χρόνου στο 3,3% του ΑΕΠ, από 3,5% το 2005. Ο πληθωρισμός δεν αναμένεται να υπερβεί, το 2006, το όριο του 2% που έχει θέσει ως στόχο η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Πρόβλημα στον Ολυμπιακό: Τραυματίστηκε ο Τζόουνς (vid)
- Γαλατάσαραϊ-Γιουβέντους 5-2: Η «Μεγάλη Κυρία» υποκλίθηκε στην Κωνσταντινούπολη
- Ολυμπιακός – Μιλάνο 0-3: Ήττα για τις Ερυθρόλευκες από τις πανίσχυρες Ιταλίδες
- Έρευνα του ΠΑΣΟΚ για τους νέους στην Κεντρική Μακεδονία: Η οικονομική κρίση πέρασε, αλλά θέλουν να φύγουν
- No Other Land: Νέα επίθεση Ισραηλινών εποίκων κατά του βραβευμένου με Όσκαρ σκηνοθέτη Χαμντάν Μπαλάλ
- Μπενφίκα: Βασικός ο Παυλίδης κόντρα στη Ρεάλ (pic)
- Δεν αναγνωρίζει την καταγγελία της εργαζόμενης στην Πλεύση η Κωνσταντοπούλου: «Χυδαίο κατασκεύασμα, περιμένω υπομονετικά κανείς δεν έχει τη φερόμενη καταγγελία»
- Η λατρεία του σώματος – Η νέα σχεδιάστρια του Calvin Klein δε θέλει να γίνει μέλος της «αίρεσης» του οίκου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 17.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/diego-ph-ERDe79VhS1o-unsplash-1-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442