
Κοινή δράση Ελλάδας-Τουρκίας-Βουλγαρίας κατά της γρίπης των πτηνών
Η δημιουργία κοινού συντονιστικού κέντρου διασυνοριακής διαχείρισης ενδεχόμενης κρίσης, μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας-Βουλγαρίας, για την αντιμετώπιση της πιθανής εκδήλωσης κρουσμάτων της γρίπης των πτηνών αποφασίσθηκε την Παρασκευή, στη διάρκεια σύσκεψης, στο Διδυμότειχο.
43
Η δημιουργία κοινού συντονιστικού κέντρου διασυνοριακής διαχείρισης ενδεχόμενης κρίσης, για την αντιμετώπιση της πιθανής εκδήλωσης κρουσμάτων της γρίπης των πτηνών αποφασίσθηκε την Παρασκευή, στη διάρκεια σύσκεψης υπηρεσιακών παραγόντων των κτηνιατρικών διευθύνσεων των νομαρχιών-μελών του Δικτύου Ελλάδας, Βουλγαρίας, Τουρκίας, που πραγματοποιήθηκε στο Διδυμότειχο.
Συγχρόνως, αποφασίσθηκε η λειτουργία συστήματος διαρκούς αλληλοεπικοινωνίας και άμεσης αλληλοενημέρωσης όλων των νομών του Δικτύου Διασυνοριακής Συνεργασίας, καθώς και η ανταλλαγή επισκέψεων επιστημονικού και τεχνικού προσωπικού όταν υπάρξει ανάγκη σε προληπτικό ή κατασταλτικό επίπεδο.
Στη διάρκεια της συνάντησης οι υπεύθυνοι των κτηνιατρικών και υγειονομικών υπηρεσιών των 11 νομαρχιών του Δικτύου, περιέγραψαν την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα τους και αναφέρθηκαν στα μέτρα πρόληψης που έχουν ληφθεί.
Όπως τονίστηκε απ όλες τις πλευρές, στην περίπτωση εμφάνισης κρούσματος σε πτηνά της διασυνοριακής περιοχής, θα πρέπει να ενεργοποιηθεί αμέσως το κοινό κέντρο διαχείρισης κρίσης, με συμμετοχή των Διευθυντών Κτηνιατρικής και Υγείας όλων των νομών του Δικτύου, για την λήψη και επιτήρηση των προβλεπόμενων μέτρων, προκειμένου να ελεγχθεί η κατάσταση και να αποφευχθεί το ενδεχόμενο εξάπλωσης της νόσου.
Το κοινό κέντρο διασυνοριακής διαχείρισης κρίσης θα λειτουργεί στην Ορεστιάδα, που είναι η έδρα του Δικτύου νομαρχιών Ελλάδας, Βουλγαρίας και Τουρκίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- PM 2.5: Το επικίνδυνο, λεπτό σωματίδιο, που διεισδύει βαθιά στους πνεύμονες
- 15χρονη έπεσε στον Ισθμό της Κορίνθου – Μετεφέρθηκε τραυματισμένη στο νοσοκομείο
- Κηφισιά: Αδίστακτοι ληστές φίμωσαν 77χρονο και με την απειλή όπλου πήραν κοσμήματα αξίας 100.000 ευρώ
- Πώς οι Καρντάσιαν κατέκτησαν τον κόσμο – Η ανατομία του καρτέλ της δόξας, το sex tape και το τέλος του
- Μεγάλη ένταση ανάμεσα σε Αταμάν και Μαρτίνεθ – Αποβλήθηκαν και οι δυο (pics)
- Περιστέρι Bettson – ΠΑΟΚ 72-77: Το 2Χ2 ο «δικέφαλος» με Μπεβερλι και πρόκριση στα ημιτελικά (vid)
