Την εκλογή του νέου Πατριάρχη Ιεροσολύμων επικύρωσε η Παλαιστινιακή Αρχή
Την εκλογή του Πατριάρχη Θεόφιλου του Γ ως επικεφαλής του ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων επικύρωσε την Κυριακή η Παλαιστινιακή Αρχή, όπως μετέδωσε το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων Wafa.
71
Την εκλογή του Πατριάρχη Θεόφιλου του Γ ως επικεφαλής του ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων επικύρωσε την Κυριακή η Παλαιστινιακή Αρχή, όπως μετέδωσε το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων Wafa.
Σύμφωνα με το Wafa, ο Παλαιστίνιος ηγέτης Μαχμούντ Αμπάς εξέδωσε διάταγμα προς την κατεύθυνση αυτή, μεταβιβάζοντας τις εξουσίες στο νέο Πατριάρχη. Ο Θεόφιλος ο Γ εξελέγη ομόφωνα στις 22 Αυγούστου από την Ιερά Σύνοδο.
Για να ασκήσει τα καθήκοντά του, ο υποψήφιος που εκλέγεται στο αξίωμα του Πατριάρχη θα πρέπει να εξασφαλίσει, σύμφωνα με μια παράδοση από το 16ο αιώνα, την επίσημη έγκριση όλων των τοπικών αρχών, δηλαδή του Ισραήλ, της Παλαιστινιακής Αρχής και της Ιορδανίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 0-1: «Πράσινα» δώρα και «ασπρόμαυρο» προβάδισμα
- «Sarajevo safari»: Η Ιταλία εξετάζει 80χρονο για την υπόθεση «τουρισμού ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο
- Κέρκυρα: Σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας – Πτώσεις δέντρων και εκτεταμένες διακοπές ρεύματος
- Άνοιξε το σκορ ο ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο με πέναλτι του Γιακουμάκη (vid)
- Ουκρανία: Οι ρωσικές επιθέσεις κατά τρένων σκοτώνουν τη γραμμή ζωής – Απομονώνουν περιοχές από την υπόλοιπη χώρα
- Δασκάλα γιόγκα ανατίναζε αυτοκίνητα συγγενών και φίλων επειδή δεν της δάνειζαν χρήματα – Νέο βίντεο ντοκουμέντο
