Συνάντηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Shell είχε ο Δημήτρης Σιούφας
Με τον Ρομπ Ράουτς, διευθύνοντα σύμβουλο του εμπορικού τμήματος του ολλανδικού πετρελαϊκού κολοσσού Royall Dutch-Shell συναντήθηκε ο υπ. Ανάπτυξης Δ.Σιούφας, με αντικείμενο τις επενδύσεις της εταιρείας στην Ελλάδα και τις προοπτικές διεύρυνσης τους.
88
Με τον Ρομπ Ράουτς, διευθύνοντα σύμβουλο του εμπορικού τμήματος του ολλανδικού πετρελαϊκού κολοσσού Royal Dutch-Shell συναντήθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης Δ.Σιούφας, με αντικείμενο τις επενδύσεις της εταιρείας στην Ελλάδα και τις προοπτικές διεύρυνσης τους.
Ο κ. Ράουτς, συνοδευόμενος από τον Αλέξη Λάσκαρη, πρόεδρο των εταιρειών Shell Ελλάδος και τον Γκουστάβο Γκιμάρες από τις διεθνείς σχέσεις της Shell ανέλυσε στον κ. Σιούφα τις επενδύσεις που πραγματοποιεί η εταιρεία στη χώρα μας και εξέφρασε μεγάλο ενδιαφέρον για το νέο επενδυτικό κλίμα που διαμορφώνεται στην Ελλάδα.
Υπογράμμισε ότι η Shell παρακολουθεί με ενδιαφέρον την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και εξέφρασε την εκτίμηση ότι έχουν γίνει σημαντικά θετικά βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων στη χώρα μας.
Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν η παγκόσμια πετρελαϊκή κρίση και οι συνεχώς αυξανόμενες τιμές του πετρελαίου.
Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με την «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», ο κ. Ράουτς παρέθεσε πρόσφατα δείπνο σε ορισμένους από τους μεγαλύτερους επιχειρηματίες της χώρας, συζητώντας τις οικονομικές και γεωπολιτικές εξελίξεις στο χώρο του πετρελαίου.
Στο δείπνο στο οποίο παραβρέθηκε και ο υφυπουργός Οικονομικών Πέτρος Δούκας, ο κ. Ράουτς ζήτησε να ενημερωθεί αν η κυβέρνηση θα επέτρεπε στην εταιρεία να δραστηριοποιηθεί στην εξόρυξη και αξιοποίηση πετρελαϊκών αποθεμάτων στο Ιόνιο, την ηπειρωτική Ελλάδα και στις περιοχές του Αιγαίου.
Ο κ. Δούκας υποσχέθηκε να μεταφέρει το αίτημα του κ Ράουτς στον αρμόδιο υπουργό Ανάπτυξης Δημήτρη Σιούφα, ώστε να ενημερωθεί άμεσα για το επενδυτικό ενδιαφέρον της Shell.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Η Γερμανία ζητά απάντηση από την ΕΕ στους νέους δασμούς του Τραμπ και θέτει θέμα για την εμπορική συμφωνία
- Ιαπωνία: Η μεγαλύτερη εταιρεία σάλτσας σόγιας αποκτά …γεύση για deals
- Αερομεταφορές: Η κούρσα για την επόμενη γενιά κινητήρων τζετ
- Σοσιεδάδ – Μπαρτσελόνα 2-1: Σοκ για τους Καταλανούς και «φωτιά» στη La Liga! (vid)
- Γροιλανδία: Η ΕΕ σχεδιάζει αντίποινα με δασμούς ύψους 93 δισ. ευρώ στις ΗΠΑ
- Μαρόκο – Σενεγάλη 0-1 παρ. (0-0 κ.δ.): Οι Σενεγαλέζοι στην κορυφή της Αφρικής! (vid)
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]
- Ισπανία: Οι πρώτες εκτιμήσεις για τα αίτια του δυστυχήματος με τα τρένα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442