Από το 2006 η σταδιακή εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου στο Δημόσιο
Από το 2006 θα εφαρμοστεί σταδιακά το ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο, οπότε θα γίνουν βήματα για την ενσωμάτωση των επιδομάτων στο μισθό, όπως έγινε γνωστό μετά τη συνάντηση των συναρμόδιων υπουργών με την ΑΔΕΔΥ. Μετά τη ΔΕΘ ο διάλογος για την εισοδηματική πολιτική.
28
Από το 2006 θα αρχίσει η σταδιακή εφαρμογή του νέου ενιαίου μισθολογίου στο Δημόσιο, οπότε θα γίνουν βήματα για την ενσωμάτωση των επιδομάτων στο μισθό, όπως έγινε γνωστό μετά τη συνάντηση των συναρμόδιων υπουργών Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλου και Οικονομίας Γιώργου Αλογοσκούφη με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ.
Όπως ανακοίνωσε ο κ. Παυλόπουλος, η συνάντηση με την ΑΔΕΔΥ για το θέμα των επιδομάτων θα πραγματοποιηθεί εντός του Σεπτεμβρίου προκειμένου πρώτα να παρουσιαστούν τα μεγέθη από το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών για την κατάσταση της οικονομίας και τον προϋπολογισμό.
Από την πλευρά του ο κ. Αλογοσκούφης δήλωσε ότι το 2006 θα γίνει «ένα ουσιαστικό βήμα» για την ενσωμάτωση των επιδομάτων στο μισθό των δημοσίων υπαλλήλων. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, πρώτο βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση θα γίνει με την ενσωμάτωση του κινήτρου απόδοσης των 85-150 ευρώ.
Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρος σημείωσε πάντως πως η ενσωμάτωση του κινήτρου απόδοσης στους βασικούς μισθούς οδηγεί σε αύξηση των κρατήσεων και σε μείωση των μισθών.
Για το λόγο αυτό, αλλά και λόγω των άλλων απωλειών που υπέστησαν τα εισοδήματα το 2005, καθώς και των πιέσεων από την υπερχρέωση των νοικοκυριών και την αύξηση της τιμής του πετρελαίου, ο κ. Παπασπύρος προέβαλε το βασικό αίτημα των δημοσίων υπαλλήλων για αύξηση του βασικού μισθού στο Δημόσιο στα 1.200 ευρώ.
Από την πλευρά της η κυβέρνηση δεν θέλησε να μπει σε λεπτομέρειες για την εισοδηματική πολιτική και το θέμα παραπέμφθηκε για μετά τη ΔΕΘ. Ο κ. Αλογοσκούφης, πάντως, διαβεβαίωσε πως η κυβέρνηση θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια που προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2006 και το Σύμφωνο Σταθερότητας.
Στη συνάντηση συζητήθηκε επίσης το ζλητημα της επιστολής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που θέτει θέμα εξίσωσης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών στην Ελλάδα. Η ΑΔΕΔΥ, που διαφωνεί με το περιεχόμενο της επιστολής, ζήτησε το κείμενο της επιστολής και ο κ. Αλογοσκούφης δεσμεύτηκε να το πράξει. Το υπουργείο Οικονομίας έχει ζητήσει περαιτέρω διευκρινήσεις από την Κομισιόν για το ζήτημα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Πυρηνικά όπλα: Παγκόσμια ανησυχία καθώς έληξε η τελευταία συμφωνία ΗΠΑ – Ρωσίας για τον έλεγχό τους
- Από το Sell America στο Buy Europe – Aλλάζουν στρατόπεδο (;) οι επενδυτές
- Βενεζουέλα: Αποφυλάκισε άλλους 17 πολιτικούς κρατούμενους
- Ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα διαβουλεύσεων ανάμεσα σε Ουκρανία και Ρωσία με διαμεσολάβηση των ΗΠΑ
- Roblox: Η Αίγυπτος προστέθηκε στη λίστα των χωρών που μπλοκάρουν την πρόσβαση στην πλατφόρμα
- Παγκράτι: Συναγερμός για ύποπτο αντικείμενο έξω από τράπεζα
