Με κέρδη 0,62% πάνω από τις 3.200 μονάδες έκλεισε το Χρηματιστήριο την Τρίτη
Ανοδικές τάσεις επικράτησαν την Τρίτη στο Χρηματιστήριο, με το γενικό δείκτη να επιστρέφει πάνω από τα επίπεδα των 3.200 μονάδων, καθώς το κλίμα στις διεθνείς αγορές βελτιώνεται σταδιακά με αφορμή την μικρή πτώση των τιμών του πετρελαίου.
Ανοδικές τάσεις επικράτησαν την Τρίτη στο Χρηματιστήριο, καθώς το κλίμα στις διεθνείς αγορές βελτιώνεται σταδιακά με αφορμή την μικρή πτώση των τιμών του πετρελαίου σε σχέση με τα επίπεδα ρεκόρ της Δευτέρας.
Ο γενικός δείκτης ενισχύθηκε κατά 0,62% στις 3.205,99 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 161,5 εκατ. ευρώ.
Κέρδη 0,94% στα 17,18 ευρώ σημείωσε ο ΟΤΕ εν αναμονή διπλασιασμού σχεδόν των καθαρών κερδών του στο δεύτερο τρίμηνο. Τα αποτελέσματα ανακοινώνται την Τετάρτη πριν το άνοιγμα της αγοράς.
Αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters είπαν ότι αναμένουν αύξηση 91% των καθαρών κερδών στα 86 εκατ. ευρώ, λόγω του χαμηλότερου φορολογικού συντελεστή και των ισχυρών επιδόσεων της Cosmote.
Αντίθετη πορεία για Εθνική (+1,23% στα 29,68 ευρώ) και Eurobank (-0,41% στα 24,36 ευρώ), οι οποίες αναμένεται να καταθέσουν την Τετάρτη προσφορά για την εξαγορά της τέταρτης μεγαλύτερης ρουμανικής τράπεζας CEC.
Ανοδος για την Alpha Bank (+1,32% στα 21,48 ευρώ), η οποία ανακοινώνει αποτελέσματα εξαμήνου την Τετάρτη πριν την έναρξη της συνεδρίασης. Σύμφωνα με το Reuters, οι αναλυτές περιμένουν να ανακοινώσει καθαρά κέρδη αμετάβλητα σε σχέση με το περυσινό πρώτο εξάμηνο, περίπου στα 205-210 εκατ. ευρώ.
Σημαντικά κέρδη σημείωσαν, μεταξύ άλλων, η Αγροτική (+3,59% στα 4,62 ευρώ), τα ΚΑΕ (+5,69% στα 16,34 ευρώ), η Γερμανός (+3,01% στα 13,68 ευρώ) και η Intracom (+6,87% στα 5,60 ευρώ).
O FTSE/ASE 20 ενισχύθηκε κατά 0,73%, ο FTSE/ASE Mid 40 σημείωσε κέρδη 1,43% και ο FTSE/ASE Small Cap 80 έκλεισε υψηλότερα κατά 0,98%.
Στο σύνολο των μετοχών, 182 ενισχύθηκαν, 77 υποχώρησαν και 130 παρέμειναν αμετάβλητες.
Τα όσπρια επιστρέφουν δυναμικά στο παγκόσμιο διατροφικό προσκήνιο ως μια διατροφική επιλογή υψηλής αξίας για την υγεία, τη μακροζωία και την καθημερινή ευεξία.
Ο τρομπετίστας και συνθέτης Στέλιος Χατζηκαλέας, λίγο προτού ανέβει στη σκηνή του Half Note Jazz Club για να παρουσιάσει τη νέα του δουλειά The Sea Inside, μας μιλάει για τη τζαζ.
Φροίξος Φυντανίδης
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας