Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Απεβίωσε ο μουσικοσυνθέτης Γιώργος Μουζάκης

Απεβίωσε ο μουσικοσυνθέτης Γιώργος Μουζάκης

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 83 ετών άφησε το Σάββατο ο μουσικοσυνθέτης Γιώργος Μουζάκης. Είχε συνδέσει το όνομά του με την χρυσή εποχή της επιθεώρησης, τη δεκαετία του 1950, ενώ τον έχουν χαρακτηρίσει «βασιλιά της επιθεώρησης».

31

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 83 ετών άφησε το Σάββατο ο μουσικοσυνθέτης Γιώργος Μουζάκης.

Ο Γιώργος Μουζάκης συνέθεσε και μελοποίησε περισσότερα από 450 τραγούδια, όπως το Μονοπάτι, η Σκλάβα, Θέλω να τα σπάσω, Αδυναμία μου, Ένας φίλος ήρθε από τα παλιά, Σου σφυρίζω, Σ αγαπώ σ όλες τις γλώσσες, συνδέοντας το όνομα του με την χρυσή εποχή της επιθεώρησης τη δεκαετία του 50. Έχει χαρακτηριστεί, άλλωστε, «βασιλιάς της επιθεώρησης».

Το 2003 είχε βραβευτεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τα 68 χρόνια της προσφοράς του.

Ο Γιώργος Μουζάκης γεννήθηκε στις 15 Αυγούστου 1922 στο Μεταξουργείο, πρωτοεμφανίστηκε σαν μουσικός (τρομπέτα) το 1938 και μπήκε στην δισκογραφία το 1946.

Η κηδεία του θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη από το Β Νεκροταφείο Αθηνών με δαπάνη του υπουργείου Πολιτισμού.

Συλλυπητήριο τηλεγράφημα στην οικογένεια του Γιώργου Μουζάκη απέστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

Ο πρωθυπουργός και υπουργός Πολιτισμού Κώστας Καραμανλής δήλωσε για το θάνατο του Γιώργου Μουζάκη: «Λίγοι άνθρωποι είχαν την τύχη και την τιμή να συνδέσουν τόσο άρρηκτα το όνομά τους με την ιστορία ενός θεατρικού είδους, όσο ο Γιώργος Μουζάκης με την επιθεώρηση. Οι μεγάλες επιτυχίες που συνέθεσε, επιτυχίες που ερμηνεύθηκαν από τα σημαντικότερα ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου, θα κρατήσουν ζωντανή τη μνήμη του στις γενιές του μέλλοντος. Στους οικείους του εκφράζω τα ειλικρινή μου συλληπτήρια».

Η αναπληρώτρια υπουργός Πολιτισμού Φάνη Πάλλη Πετραλιά δήλωσε: «Με το θάνατο του Γιώργου Μουζάκη ο νεότερος μουσικός μας πολιτισμός, το ελληνικό τραγούδι, έχασε ένα λαμπρό ταλέντο. Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του εκλιπόντος.»

Ο υφυπουργός Πολιτισμού Πέτρος Τατούλης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ο Γιώργος Μουζάκης ήταν ένας σπουδαίος καλλιτέχνης, από τους κυριότερους εκπροσώπους της μουσικής γενιάς του 1950, που ήξερε να μετουσιώνει την έννοια του κεφιού με τα τραγούδια του. Εκφράζω τα συλλυπητήρια μου για το χαμό του.»

Τα συλλυπητήριά της εξέφρασε και η ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Μουζάκης είχε συνθέσει τον ύμνο της ομάδας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

Ο Μότα γράφει ιστορία με την Μπολόνια

Οι «ροσομπλού» θα παίξουν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά από 22 χρόνια και κάνουν... όνειρα ακόμα και για συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024