
Απέρριψε η ανεξάρτητη Αρχή αίτημα επέκτασης του συστήματος των καμερών
Αναποτελεσματική για την προστασία της δημόσιας ασφάλειας, κρίνει η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα τη λειτουργία κλειστών κυκλωμάτων τηλεόρασης σε όλους τους δημόσιους χώρους. Απερρίφθη αίτημα του υπουργείου Δημόσιας Τάξης.
43
Όχι μόνο αντισυνταγματική, αλλά και αναποτελεσματική για την προστασία της δημόσιας ασφάλειας, κρίνει η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα τη λειτουργία κλειστών κυκλωμάτων τηλεόρασης σε όλους τους δημόσιους χώρους.
Σύμφωνα με δημοσίευμα των Νέων, επικαλούμενη μελέτη του βρετανικού υπουργείου Εσωτερικών, η Αρχή απέρριψε με την υπ αριθμόν 58/2005 απόφασή της το αίτημα του υπουργείου Δημόσιας Τάξης περί επέκτασης του συστήματος λειτουργίας των καμερών για σκοπούς πέραν της διαχείρισης της κυκλοφορίας.
Στο σκεπτικό της απόφασής της υπογραμμίζεται ότι το υπουργείο Εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου έχει εκπονήσει ειδική επιστημονική μελέτη τα αποτελέσματα της οποίας είναι ιδιαιτέρως αποθαρρυντικά για την αποτελεσματικότητα των κλειστών κυκλωμάτων τηλεόρασης σε σχέση με την ασφάλεια των πολιτών.
Βάσει της απόφασης, η μελέτη έδειξε ότι στις περισσότερες περιοχές όπου υπήρχε εγκατεστημένο ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης, η εγκληματικότητα δεν μειώθηκε και πως όπου μειώθηκε, αυτό δεν είναι βέβαιο ότι οφειλόταν στην παρουσία καμερών.
Η Αρχή έλαβε, επίσης, υπόψη της και την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πατρών, σύμφωνα με την οποία «η λειτουργία των καμερών προσβάλλει παράνομα το δικαίωμα της προσωπικότητας (…) των πολιτών, διότι τους θέτει υπό έλεγχο και αδικαιολόγητο περιορισμό της ελευθερίας τους».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Στάρμερ: Δηλώσεις κατά των πλατφορμών social media – Εξετάζει μέτρα για το «εθιστικό σκρολάρισμα» των νέων
- Αργολίδα: Σοβαρό τροχαίο στα Καρναζέικα – Δύο τραυματίες
- Η εξομολόγηση του Ριτσάρλισον για την κατάθλιψη: «Πόσες φορές, ενώ οδηγούσα, σκέφτηκα να πέσω πάνω σε τοίχο»
- Τομ Χανκς, Ρίτα Γουίλσον, Νία Βαρντάλος, Μπίλι Ζέιν, Τζον Στάμος – Αυθεντικά ορθόδοξο Πάσχα για την ελίτ ομογένεια του Χόλιγουντ
- Πώς θα αμειφθούν όσοι εργαστούν τη Δευτέρα του Πάσχα
- Ξεκίνησαν τον καβγά στο Ίλιον και τον τραυμάτισε με κατσαβίδι στο Περιστέρι