Σίνδεϊ: Αυστραλοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι ανακάλυψαν μια τοξίνη που παίζει ρόλο-κλειδί στην απαρχή της νόσου Αλτσχάιμερ, γεγονός που τους κάνει να ελπίζουν ότι μπορούν να δημιουργήσουν ένα φάρμακο που θα στοχεύει την τοξίνη με αποτέλεσμα την επιβράδυνση της νόσου, σύμφωνα με στοιχεία που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Ερευνητική ομάδα του Νοσοκομείου Σεντ Βίνσεντ του Σίδνεϊ, του Πανεπιστημίου του Σίδνεϊ και του ιαπωνικού Πανεπιστημίου Χοκάιντο ανακάλυψαν ότι το κινολινικό οξύ εξοντώνει τα νευρικά κύτταρα του εγκεφάλου, οδηγώντας σε δυσλειτουργία και θάνατο.

Το κινολινικό οξύ είναι μέρος του μονοπατιού της κυνουρενίνης, η οποία εντοπίζεται και σε άλλες εγκεφαλικές διαταραχές, περιλαμβανόμενης της σχιζοφρένειας και της νόσου Huntington.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν αρκετά φάρμακα σε προηγμένο ερευνητικό στάδιο για άλλες παθήσεις που στοχεύουν ακριβώς αυτό το μονοπάτι, αλλά θα πρέπει να δοκιμαστούν ώστε να χρησιμοποιηθούν συμπληρωματικά για τη θεραπεία της νόσου Αλτσχάιμερ.

health.in.gr