Ικανοποίηση Παπαληγούρα για την προωθούμενη κάθαρση στο δικαστικό σώμα
Την ικανοποίησή του για την επιτάχυνση των ρυθμών απόδοσης της Δικαιοσύνης και την προωθούμενη κάθαρση στο δικαστικό σώμα εκφράζει ο Αναστάσης Παπαληγούρας, σε δήλωσή του με αφορμή τη λήξη του δικαστικού έτους 2004-2005.
Την ικανοποίησή του για την επιτάχυνση των ρυθμών απόδοσης της Δικαιοσύνης και την προωθούμενη κάθαρση στο δικαστικό σώμα εκφράζει ο Αναστάσης Παπαληγούρας, σε δήλωσή του με αφορμή τη λήξη του δικαστικού έτους 2004-2005.
«Το δικαστικό έτος σφραγίστηκε θετικά. Αφενός επιταχύνθηκαν οι ρυθμοί απονομής της Δικαιοσύνης, όπως αποδεικνύουν τα στοιχεία, ενώ θα βελτιωθούν περαιτέρω με την εφαρμογή του πρόσφατου νόμου για την επιτάχυνση της απονομής της Δικαιοσύνης και με τα άλλα μέτρα που συνεχώς λαμβάνονται στην κατεύθυνση αυτή» τονίζει ο υπουργός Δικαιοσύνης.
«Και αφετέρου» προσθέτει, «προωθείται η κάθαρση στο δικαστικό σώμα από τους λίγους επίορκους που κηλίδωναν τους πολλούς και έντιμους δικαστικούς λειτουργούς, διαδικασία που με αποφασιστικότητα συνεχίζεται, με βάση και το νέο νόμο για τον έλεγχο και τη διαφάνεια στη Δικαιοσύνη, που με κατεπείγουσα διαδικασία εισαγάγαμε στη Βουλή».
«Η προσπάθεια μας για μια σύγχρονη, ταχύρρυθμη, ανεπίληπτη και σεβαστή Δικαιοσύνη αποδίδει ήδη καρπούς. Και προχωρεί, ανταποκρινόμενη στις απαιτήσεις και τις προσδοκίες των Ελλήνων πολιτών. Στην κατεύθυνση αυτή, το υπουργείο Δικαιοσύνης είναι αρωγός στην προσπάθεια που καταβάλλεται από τους ίδιους τους δικαστικούς λειτουργούς να ανταποκριθούν στο χρέος και το ρόλο τους έναντι της ελληνικής κοινωνίας» καταλήγει ο κ. Παπαληγούρας.
Μετά τη διαδικασία υποβολής των Μηχανογραφικών, θα «ανοίξει» ο δρόμος για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής βάζοντας τέλος στην αγωνία των συνολικά 89.032 υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59