Το Ντιτρόιτ στον έκτο αγώνα της σειράς των τελικών (πλέι οφ) της Ανατολικής Περιφέρειας του ΝΒΑ, επικράτησε εύκολα 91-66 του Μαϊάμι και ισοφάρισε σε 3-3 νίκες. Ετσι θα γίνει και 7ος αγώνας για να γίνει γνωστή η ομάδα που θα αντιμετωπίσει το Σαν Αντόνιο στον τελικό.
Το Ντιτρόιτ στον έκτο αγώνα της σειράς των τελικών (πλέι οφ) της Ανατολικής Περιφέρειας του ΝΒΑ, επικράτησε εύκολα 91-66 του Μαϊάμι και ισοφάρισε σε 3-3 νίκες.
Ετσι για να γίνει γνωστή η ομάδα που θα αντιμετωπίσει στον τελικό της διοργάνωσης το Σαν Αντόνιο που έχει προκριθεί από την Δυτική Περιφέρεια, θα απαιτηθεί και 7ος αγώνας.
Οι Πίστονς προηγήθηκαν 44-32 στο ημίχρονο των αντιπάλων τους, εκδηλώνοντας τις προθέσεις τους να ισοφαρίσουν τις νίκες. Μάλιστα στην τρίτη περίοδο η διαφορά ανέβηκε στους 23 πόντους, αφού οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν 68-45 για να φθάσουν σε μια εύκολη νίκη με 91-66, έχοντας ως κορυφαίο παίκτη τον Ρίτσαρντ Χάμιλτον που σημείωσε 24 πόντους.
Ισάριθμους πόντους για το Μαϊάμι πέτυχε και ο Σακίλ Ο΄Νίλ σε 36 λεπτά συμμετοχής, που όμως δεν είχε την απαραίτητη βοήθεια των συμπαικτών του.
Την Παρασκευή 31 Ιουλίου, τα Καλογεράκια πηγαίνουν στο Μουσείο Καζαντζάκη και παρουσιάζουν μία συναυλία εμπνευσμένη από τον λόγο και την αλληλογραφία του Νίκου Καζαντζάκη