Τις προτεραιότητες της κυβέρνησης στον τομέα της ενέργειας ανέπτυξε ο Δ.Σιούφας
Την ενεργειακή πολιτική της κυβέρνησης περιέγραψε στο συνέδριο του Economist ο υπουργός Ανάπτυξης Δ.Σιούφας. Ιδιαίτερα στάθηκε δε, στην πρόσφατη συμφωνία Ελλάδας, Ρωσίας και Βουλγαρίας για την κατασκευή του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη.
71
Την ενεργειακή πολιτική της κυβέρνησης περιέγραψε από το βήμα του συνεδρίου του Economist ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας. Ιδιαίτερα στάθηκε δε, στην πρόσφατη συμφωνία Ελλάδας, Ρωσίας και Βουλγαρίας για την κατασκευή του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη.
O κ. Σιούφας αναφέρθηκε επίσης:
– Στη δημιουργία ενιαίας αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης με συμφωνία που πρόκειται να υπογραφεί σύντομα και με την οποία ανοίγει ο δρόμος για την ενσωμάτωση των γειτονικών ενεργειακών αγορών στην εσωτερική αγορά ενέργειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
– Στους αγωγούς φυσικού αερίου Eλλάδας – Tουρκίας και Eλλάδας – Iταλίας, που πρόκειται να αποτελέσουν «τη βάση για την επίτευξη ενός φιλόδοξου κοινοτικού στόχου, τη δημιουργία ενός δακτύλου φυσικού αερίου, που να συνδέει τη Δύση με την Ανατολή».
– Στον αγωγό φυσικού αερίου που θα ξεκινά από την Ελλάδα, θα διέρχεται από την Αλβανία και την Κροατία και θα καταλήγει στην Αυστρία, σχέδιο που έχει υιοθετήσει η Eυρωπαϊκή Ένωση.
Επίσης, τόνισε ότι η ενοποιημένη αγορά ενέργειας σημαίνει:
– Δημιουργία ενός ευνοϊκότερου περιβάλλοντος για αύξηση των ενεργειακών επενδύσεων και δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης, προώθηση του ελεύθερου ανταγωνισμού και καλύτερες τιμές για τους καταναλωτές,
– το τέλος της απομόνωσης για τις χώρες της νοτιοανατολικής Ευρώπης,
– εξασφάλιση του ασφαλούς και επαρκούς ενεργειακού εφοδιασμού τους,
– ισχυροποίηση της διμερούς και πολυμερούς συνεργασίας,
– ενδυνάμωση της σταθερότητας και της οικονομικής ανάπτυξης, στην ευρύτερη περιοχή,
– δημιουργία ενός ακόμη πεδίου συνεργασίας των επιχειρηματικών φορέων των χωρών που συμμετέχουν στην κοινή προσπάθεια.
O υπουργός Aνάπτυξης τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει θέσει ως στόχο υψηλής προτεραιότητας την απελευθέρωση των αγορών ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου και την ενσωμάτωση των σχετικών Κοινοτικών Οδηγιών στο εθνικό μας δίκαιο.
Όπως είπε, μέσα στις επόμενες ημέρες ολοκληρώνεται η δημόσια διαβούλευση για τους κώδικες της ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ παράλληλα έχει δοθεί στη δημοσιότητα και έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο για την απελευθέρωση της αγοράς φυσικού αερίου.
«Έτσι, μέχρι το τέλος Μαΐου θα έχουμε απελευθερώσει δύο βασικές ενεργειακές αγορές» κατέληξε ο κ. Σιούφας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Ανεξαρτητοποιήθηκε η Όλγα Γεροβασίλη – Τις επόμενες ημέρες παραιτείται και απο αντιπρόεδρος της Βουλής
- Το τελευταίο αντίο στη μεγάλη ηθοποιό Μάρω Κοντού
- Ο Βίντσιτς σφυρίζει τον τελικό του Μουντιάλ – Τα δάκρυα του Σλοβένου τη στιγμή της ανακοίνωσης (vid, pics)
- Εγκληματική οργάνωση διακινούσε μετανάστες – Πώς δρούσε από τον Έβρο έως τη Θεσσαλονίκη
- Μηχανογραφικό: Μέχρι στις 2 το μεσημέρι η δυνατότητα διαγραφής σχολών
- Τροχαία – Γιατί πρέπει να είμαστε διπλά προσεκτικοί το καλοκαίρι
- «Ο Έμπολα μπορεί να νικηθεί»: Η Ουγκάντα ανακοίνωσε την ίαση του τελευταίου μολυσμένου ασθενή
- Εξαιρετικός ο Πουλακίδας στο Λας Βέγκας υπό το βλέμμα του Μπαρτζώκα (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/presley-roozenburg-qXIn8tF6VTI-unsplash-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442