Τρεις νέες εταιρίες αερίου θα λειτουργήσει η ΔΕΠΑ έως το 2007
Τρεις νέες εταιρίες Παροχής Αερίου αναμένεται να λειτουργήσει η ΔΕΠΑ έως το 2007, προκειμένου το φυσικό αέριο να εισέλθει δυναμικά στις επιχειρήσεις και στα νοικοκυριά, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιώργος Σαλαγκούδης.
Τρεις νέες εταιρίες Παροχής Αερίου αναμένεται να λειτουργήσει η ΔΕΠΑ έως το 2007 προκειμένου το φυσικό αέριο να εισέλθει δυναμικά στις επιχειρήσεις και στα νοικοκυριά, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιώργος Σαλαγκούδης.
Ο υφυπουργός, στο πλαίσιο της συνάντησής του με εκπροσώπους των σωματείων του κλάδου των τεχνιτών καυστήρων και της ομοσπονδίας των θερμοϋδραυλικών, διαβεβαίωσε ότι στόχος της ενεργειακής πολιτικής της κυβέρνησης είναι η δυναμική διείσδυση του φυσικού αερίου με τρόπο που να διασφαλίζεται ο καταναλωτής.
Ενδεικτικά σημείωσε ότι ενώ το 2003 από την ΕΠΑ Αττικής πραγματοποιήθηκαν 1600 συνδέσεις φυσικού αερίου, το 2004 ο αριθμός αυτός ανήλθε σε 7000 περίπου.
Αντίστοιχα, για την ΕΠΑ Θεσσαλονίκης οι συνδέσεις ανήλθαν από 6200 σε 13000 περίπου και για την ΕΠΑ Θεσσαλίας από 2250 σε 5000 για τα ίδια έτη.
Πάντως ο κ. Σαλαγκούδης επεσήμανε πως είναι αναγκαίο να κατοχυρωθεί η ασφάλεια των εγκαταστάσεων παροχής αερίου και αυτός είναι και ένας από τους λόγους που προωθείται το αίτημα των φορέων για εκπαίδευση και πιστοποίηση.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.