Στο 3,4% ο μέσος πληθωρισμός το 2005, εκτιμά η Alpha Bank
Στο 3,4% εκτιμά η Alpha Bank ότι θα διαμορφωθεί τον Απρίλιο ο πληθωρισμός, λόγω της αύξησης τπου ΦΠΑ και των έμμεσων φόρων σε ποτά και τσιγάρα. Στο 3,4% επίσης προβλέπει ότι θα διαμορφωθεί σε μέσα επίπεδα στο σύνολο του 2005.
Στο 3,4% εκτιμά στο τελευταίο εβδομαδιαίο δελτίο της η Alpha Bank ότι θα διαμορφωθεί τον Απρίλιο ο πληθωρισμός, λόγω της αύξησης τπου ΦΠΑ και των έμμεσων φόρων σε ποτά και τσιγάρα.
Ειδικότερα, αναμένεται μικρή πτωτική επίδραση στον πληθωρισμό από τις τιμές του πετρελαίου θέρμανσης και της βενζίνης και ελαφρά αυξητική επίδραση από την αύξηση των διοδίων και από τις τιμές των νωπών φρούτων και λαχανικών.
Με τη μέση τιμή του πετρελαίου το 2005 να αναμένεται τώρα στα 46-49 δολάρια το βαρέλι, ο πληθωρισμός προβλέπεται να αυξηθεί μέχρι και το 3,7% τον Αύγουστο, πριν μειωθεί στο 3,2% το 2005.
Ο μέσος πληθωρισμός το 2005 εκτιμάται στο 3,4%, με μικρή πτώση του μέσου δομικού πληθωρισμού στο 3,2% το 2005, έναντι 3,3% το 2004, παρά την αυξητική επίδραση από τα νέα φορολογικά μέτρα.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.