Σταθεροποιητικές τάσεις στο Χρηματιστήριο την Τετάρτη
Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο την Τετάρτη, λίγο μετά το μέσο των συναλλαγών, καθώς οι επενδυτές, παρά το θετικό κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, αποφεύγουν να προχωρήσουν σε σημαντικές τοποθετήσεις.
Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο την Τετάρτη, λίγο μετά το μέσο των συναλλαγών, καθώς οι επενδυτές, παρά το θετικό κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, αποφεύγουν να προχωρήσουν σε σημαντικές τοποθετήσεις.
Ο γενικός δείκτης είναι αμετάβλητος στις 3.020,54 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 91,32 εκατ. ευρώ.
Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καταγράφουν κέρδη, καθώς οι τιμές του πετρελαίου υποχωρούν προς τα 51 δολάρια το βαρέλι.
Στη Σοφοκλέους οι επενδυτές τοποθετούνται στη μεσαία κεφαλαιοποίηση, ενώ ρευστοποιούν επιλεκτικά θέσεις στις τραπεζικές μετοχές.
Ο FTSE/ASE 140 υποχωρεί κατά 0,22% στις 3.546,31 μονάδες και ο FTSE/ASE 20 βρίσκεται χαμηλότερα κατά 0,24% στις 1.688,15 μονάδες. Ο FTSE/ASE Mid Cap 40 ενισχύεται κατά 0,26% και ο FTSE/ΑSE Small Cap 80 καταγράφει απώλειες 1,02%.
Οι περισσότεροι κλαδικοί δείκτες είναι σε αρνητικό έδαφος. Τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνουν οι Ασφάλειες (-1,49%) και τα υψηλότερα κέρδη οι εταιρείες Πληροφορικής (+1,52%).
Την υψηλότερη αξία συναλλαγών σημειώνουν οι μετοχές της Εθνικής Τράπεζας (-1,08% στα 27,38 ευρώ), της Alpha Bank (-1,52% στα 28,54 ευρώ) και της ΔΕΗ (+1,88% στα 22,76 ευρώ).
Από τις μετοχές που διακινούνται, 74 ενισχύονται, 190 υποχωρούν και 117 παραμένουν αμετάβλητες.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.