Με απώλειες 0,05% έκλεισε το Χρηματιστήριο την Τετάρτη
Σταθεροποιητικές τάσεις επικράτησαν την Τετάρτη στο Χρηματιστήριο, με τους επενδυτές, εν μέσω κλίματος νευρικότητας στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, να προχωρούν σε ρευστοποιήσεις στους περισσότερους κλάδους της αγοράς.
Σταθεροποιητικές τάσεις επικράτησαν την Τετάρτη στο Χρηματιστήριο, με τους επενδυτές, εν μέσω κλίματος νευρικότητας στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, να προχωρούν σε ρευστοποιήσεις στους περισσότερους κλάδους της αγοράς.
Ο γενικός δείκτης υποχώρησε κατά 0,05% στις 2.960,28 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 204,8 εκατ. ευρώ.
Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σημειώνουν μικρά κέρδη, καθώς οι τιμές του πετρελαίου συνεχίζουν να υποχωρούν.
Στη Σοφοκλέους οι ρευστοποιήσεις επεκτάθηκαν σε όλους σχεδόν τους κλάδους και κυρίως στη μικρή κεφαλαιοποίηση. Η άνοδος των τραπεζικών μετοχών περιόρισε τις απώλειες της αγοράς.
Ο FTSE/ASE 140 ενισχύθηκε κατά 0,15% στις 3.487,47 μονάδες και ο FTSE/ASE 20 σημείωσε άνοδο 0,24% στις 1.662,71 μονάδες. Ο FTSE/ASE Mid Cap 40 κατέγραψε απώλειες 0,20% και ο FTSE/ASE Small Cap 80 έκλεισε χαμηλότερα κατά 0,55%.
Οι περισσότεροι κλαδικοί δείκτες τερμάτισαν σε αρνητικό έδαφος. Τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι εταιρείες Μη Μεταλλικών Ορυκτών και Τσιμέντων (-1,83%) και τα υψηλότερα κέρδη οι Ασφάλειες (+2,68%).
Την υψηλότερη αξία συναλλαγών συγκέντρωσαν οι μετοχές της Εθνικής Τράπεζας (+1,30% στα 28,08 ευρώ), της Alpha Bank (+2,42% στα 27,94 ευρώ) και του ΟΠΑΠ (-0,78% στα 22,76 ευρώ).
Από τις μετοχές που διακινήθηκαν, 98 σημείωσαν άνοδο, 178 υποχώρησαν και 104 παρέμειναν αμετάβλητες.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.