Κατηγορηματικό «όχι» από μικρομεσαίους και εργαζομένους στη διεύρυνση του ωραρίου
Αποφασισμένοι να μην δεχθούν καμία αλλαγή του υφιστάμενου εθνικού πλαισίου όσον αφορά στη διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων δήλωσαν οι εκπρόσωποι της ΓΣΕΒΕΕ σε συνάντηση με τον υφυπουργό Ανάπτυξης Γιάννη Παπαθανασίου.
71
Αποφασισμένοι να μην δεχθούν καμία αλλαγή του υφιστάμενου εθνικού πλαισίου όσον αφορά στη διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων δήλωσαν την Τετάρτη οι εκπρόσωποι της ΓΣΕΒΕΕ, σε συνάντηση με τον υφυπουργό Ανάπτυξης Γιάννη Παπαθανασίου.
Η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος εμφανίζεται διατεθειμένη να συζητήσει μόνο τον καθορισμό ώρας έναρξης (06:00), που σήμερα δεν υπάρχει. Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι θέσεις που εξέφρασαν οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων.
Οι μικρομεσαίοι και οι εργαζόμενοι τόνισαν ότι δεν θα δεχθούν αλλαγές και επισήμαναν ότι μέχρι σήμερα κανένας δεν έθεσε ή έθετε θέμα διεύρυνσης του ωραρίου, παρά μόνο πολύ λίγοι -και πάντως όχι δημόσια- που σχεδιάζουν τη δημιουργία πολυχώρων (κινηματογράφοι, αθλητικά κέντρα, εμπορικά καταστήματα κ.λπ.).
Επίσης ζητήθηκε να μην αφαιρεθεί η δυνατότητα του νομαρχιακού συμβουλίου να ορίζει το ωράριο λειτουργίας των τοπικών αγορών, μετά από πρόταση των τοπικών φορέων εντός του εθνικού πλαισίου.
Στις εποχιακά λειτουργούσες αγορές στις τουριστικές και μόνο περιοχές να δίνεται η δυνατότητα στο νομαρχιακό συμβούλιο να επεκτείνει το ωράριο και πέρα του εθνικού πλαισίου, αλλά μόνο μετά από εισήγηση των τοπικών φορέων, να κατοχυρωθεί η αργία της Κυριακής.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (22/1): «Δράση» σε Europa League και «αιώνιους» στη Euroleague
- Το δίλημμα που θέτει ο Τραμπ με το Συμβούλιο Ειρήνης σε ένα τοξικό γεωπολιτικό περιβάλλον
- Μινεσότα: Η ICE συνέλαβε 5χρονο αγοράκι που επέστρεφε από το νηπιαγωγείο
- «MEGA ΓΕΓΟΝΟΤΑ»: Η μεγάλη δημοσκόπηση της Metron Analysis απόψε στις 19.45
- Την θλίψη τους για τον άδικο χαμό του λιμενικού εξέφρασαν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και ο Δήμαρχος Β. Κυνουρίας
- Καραμανλής – Σαμαράς στην Καλαμάτα: Μια συνύπαρξη με ιδιαίτερη σημειολογία
- Κατάσκοποι σε 4 τροχούς – Είναι τα κινεζικά οχήματα κίνδυνος για την εθνική ασφάλεια;
- «Η κατάσταση σε πολλούς δρόμους της Άνω Γλυφάδας» είναι δύσκολη λέει ο δήμαρχος – Τι είπε για το θάνατος της 56χρονης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 22.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/josh-gordon-h8Od9ze-0o-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442