Κάτω από τα 57 δολάρια το βαρέλι υποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου
Κάτω από τα 57 δολάρια το βαρέλι υποχωρούν την Τρίτη οι τιμές του πετρελαίου, καθώς οι επενδυτές προχώρησαν σε ρευστοποιήσεις κερδών μία ημέρα μετά το νέο ιστορικό ρεκόρ των 58,28 δολαρίων. Αύξηση της παραγωγής συζητά ο ΟΠΕΚ.
Κάτω από τα 57 δολάρια το βαρέλι υποχωρούν την Τρίτη οι τιμές του πετρελαίου, καθώς οι επενδυτές προχώρησαν σε ρευστοποιήσεις κερδών μία ημέρα μετά το νέο ιστορικό ρεκόρ των 58,28 δολαρίων.
Η αναθεώρηση προς τα κάτω των προβλέψεων της Κομισιόν για την οικονομική ανάπτυξη της ευρωζώνης το 2005 (1,6% από 2%) και οι συζητήσεις που ξεκίνησε ο ΟΠΕΚ για νέα αύξηση της παραγωγής οδηγούν χαμηλότερα τις τιμές.
Η τιμή του αμερικανικού ελαφρού αργού πετρελαίου σημειώνει πτώση 35 σεντς στα 56,66 δολάρια. Το Μπρεντ υποχωρεί κατά 31 σεντς στα 55,92 δολάρια.
Οι αναλυτές επισημαίνουν ότι οι τιμές του πετρελαίου άγγιξαν νέα «οροφή» με την πρόσφατη άνοδο και υποστηρίζουν ότι μπορεί να υποχωρήσουν σε χαμηλότερα επίπεδα τις επόμενες εβδομάδες.
Ωστόσο, οι τιμές ενδεχομένως να παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα, λόγω της ισχυρής ζήτησης για πετρέλαιο θέρμανσης και βενζίνη, εν μέσω ανησυχιών ότι η προσφορά δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση.
Ένα «rock party» γεμάτο ήχους, μνήμες και ενέργεια από τις δεκαετίες που όρισαν μια ολόκληρη γενιά -την δική του- αλλά και τους νεότερους, υπόσχεται ο Δημήτρης Σταρόβας.
Ο τρομπετίστας και συνθέτης Στέλιος Χατζηκαλέας, λίγο προτού ανέβει στη σκηνή του Half Note Jazz Club για να παρουσιάσει τη νέα του δουλειά The Sea Inside, μας μιλάει για τη τζαζ.
Φροίξος Φυντανίδης
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας