Στο 8,9% αυξήθηκε η ανεργία στην ευρωζώνη το Φεβρουάριο
Μικρή άνοδο στο 8,9% σημείωσε το ποσοστό ανεργίας στην ευρωζώνη το Φεβρουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Παρασκευή η Eurostat. Ο αριθμός των ανέργων έφθασε τα 12,8 εκατομμύρια άτομα, από 12,7 εκατ. τον προηγούμενο μήνα.
Μικρή άνοδο στο 8,9% σημείωσε το ποσοστό ανεργίας στην ευρωζώνη το Φεβρουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Παρασκευή η Eurostat.
Τον προηγούμενο μήνα η ανεργία είχε διαμορφωθεί στο 8,8%, ποσοστό στο οποίο προέβλεπαν οι αναλυτές ότι θα κλείσει και το Φεβρουάριο.
Αναλυτικά, στη Γαλλία το ποσοστό αυξήθηκε στο 9,8% (από 9,7%), στη Γερμανία στο 9,7% (από 9,6%), στην Αυστρία 4,6% (4,5%) και στη Φινλανδία στο 9% από 8,9%.
Σταθερή παρέμεινε η ανεργία σε Ιρλανδία (4,3%), Βέλγιο (8%), Λουξεμβούργο (4,4%), Ισπανία (10,3%) και Πορτογαλία (6,9%).
Η Eurostat δεν είχε διαθέσιμα στοιχεία για Ελλάδα, Ιταλία και Ολλανδία.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.