Φυλλάδιο σχετικά με την αυτοκάθαρση της Εκκλησίας θα διανεμηθεί στους πιστούς
Φυλλάδιο με τις θέσεις της Εκκλησίας για την πρόσφατη κρίση και τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την αυτοκάθαρση θα διανεμηθεί στους πιστούς, με απόφαση της Ιεραρχίας. Τα μέτρα χαρακτηρίζονται «επαναστατικά και ριζοσπαστικά»...
38
Στα πρότυπα της εποχής των «ταυτοτήτων» η Ιερά Σύνοδος προωθεί φυλλάδιο με τίτλο : «Προς το Λαό. Οι αποφάσεις της Ιεραρχίας για την αυτοκάθαρση, Διαφάνεια, Ευταξία και Ήθος, πυλώνες της Εκκλησιαστικής ζωής, 20 αποφασιστικά μέτρα».
Το φυλλάδιο θα διανεμηθεί στους πιστούς τις επόμενες ημέρες και περιλαμβάνει τις θέσεις της για την κρίση στην Εκκλησία. Επίσης περιλαμβάνει τα μέτρα που έχουν ληφθεί, τα οποία -όπως επισημαίνεται- έχουν χαρακτηριστεί από «ειδικούς σχολιαστές ως επαναστατικά και ριζοσπαστικά».
Εν τω μεταξύ, ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος επισκέφθηκε την Τετάρτη τα Λάβαρα Έβρου και τόνισε -αναφερόμενος στην εκκλησιαστική κρίση- ότι μέσα από αυτήν τη δοκιμασία θα βγούμε ενισχυμένοι, ανανεωμένοι, με μεγαλύτερη ταπείνωση από αυτήν που είχαμε.
Ο κ. Χριστόδουλος μίλησε σε τοπικούς φορείς και κατοίκους της περιοχής, στη διάρκεια ενημερωτικής σύσκεψης για τα προβλήματα που προκάλεσαν οι καταστροφικές πλημμύρες.
«Η ζωή μας πρέπει να είναι για σας υπόδειγμα και, όπως έχω ξαναπεί, πρέπει όλοι εμείς που αποτελούμε την ηγεσία της Εκκλησίας να ζούμε σε γυάλινο σπίτι, για να μην σας περνάνε από το μυαλό κακές σκέψεις και για να ενισχύεται η εμπιστοσύνη σας στους πνευματικούς σας πατέρες. Από την δοκιμασία αυτή και κάνοντας την αυτοκριτική μας, κάνοντας την αυτοκάθαρσή μας, είμαστε βέβαιοι ότι θα προκύψουν οφέλη για το καλό μας, για το καλό του λαού μας» είπε ο κ. Χριστόδουλος.
Απευθυνόμενος στους επικριτές της Εκκλησίας είπε: «Δεν θα γονατίσουμε μπροστά στις δυσκολίες, θα παραμείνουμε όρθιοι. Επιτρέπεται να γονατίσουμε μόνο για να προσευχηθούμε, όχι να γονατίσουμε για να παρατήσουμε τον αγώνα, για να σηκώσουμε τα χέρια ψηλά».
Υποδεχόμενος τον Αρχιεπίσκοπο ο δήμαρχος Ορφέα Ευάγγελος Πουλιλιός τόνισε ότι η παρουσία του στην περιοχή ενδυναμώνει και εμψυχώνει τους κατοίκους.
Εξάλλου, ο νομάρχης Έβρου Ν.Ζαμπουνίδης ενημέρωσε τον Αρχιεπίσκοπο για τα προβλήματα που προκάλεσαν οι πλημμύρες σε μια περιοχή, όπου οι κάτοικοί της, όπως είπε, δίνουν καθημερινά μάχη επιβίωσης.
Ο κ. Χριστόδουλος μοίρασε οικονομική ενίσχυση ύψους 21.000 ευρώ σε 20 οικογένειες πλημμυροπαθών, ενώ ανακοίνωσε ότι με πρωτοβουλία της Εκκλησίας της Ελλάδας θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Οκτώβριο στην Αλεξανδρούπολη οικολογικό συνέδριο για τον ποταμό Έβρο με τη συμμετοχή επιστημόνων από την Ελλάδα, τη Βουλγαρία και την Τουρκία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ,ΜΠΕ
- NBA: Τρίτη σερί νίκη για τους Μπακς (105-99) – Πήραν το ντέρμπι οι Σέλτικς (98-96, vids)
- Κρήτη: «Τον είδα ενεργό στα social media» – Νέες αποκαλυπτικές μαρτυρίες για τον αγνοούμενο γιατρό
- Η «Ιθάκη» στα Γιάννενα – Το νέο κόμμα, το διακύβευμα για μια «νέα μεταπολίτευση» και οι 7ρίξεις
- Νεκρός ο πεζός που παρασύρθηκε από μοτοσικλέτα στο Πικέρμι
- Μπορεί η μεσογειακή διατροφή να μας «χαρίσει» ακόμα και 10 χρόνια ζωής;
- Ο Κολίνα στηρίζει το «ένα σουτ» στα πέναλτι

