30

Η απελευθέρωση του ωραρίου θα οδηγήσει τις μικρές επιχειρήσεις σε αφανισμό, εκτιμούν οι έμποροι και οι επαγγελματοβιοτέχνες της Θεσσαλονίκης, ζητώντας παράλληλα την εφαρμογή ωραρίου 50 έως 52 ωρών την εβδομάδα.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου οι πρόεδροι της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Θεσσαλονίκης Σταύρος Ζαχαρέλης και της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Εμπόρων του νομού Αριστείδης Ποζρικίδης, τόνισαν ότι οι επαγγελματοβιοτέχνες και έμποροι της Θεσσαλονίκης συμφωνούν σε πολλά σημεία με το νέο πολυνομοσχέδιο, το οποίο θέτει όρους και προϋποθέσεις για την ίδρυση και λειτουργία των πολυκαταστημάτων.

Ωστόσο, εξέφρασαν τη διαφωνία τους στη θέσπιση εθνικού ωραρίου, καθώς η απελευθέρωση θα αυξήσει το κόστος λειτουργίας των καταστημάτων, των εμπορευμάτων και των τιμών, ενώ προβλήματα θα δημιουργηθούν και στις εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων.

Οι δύο ομοσπονδίες προτείνουν την εφαρμογή ωραρίου 50 έως 52 ωρών την εβδομάδα και κατάργηση του δικαιώματος των νομαρχών να διευρύνουν το ωράριο.

Οι ίδιοι ζητούν να προσδιοριστούν διά παντός οι τουριστικές περιοχές και το τοπικό ωράριο να εκδίδεται με τη σύμφωνη γνώμη των εμπλεκόμενων φορέων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ