Κάτω από τις 2.900 μονάδες ο γενικός δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών τη Δευτέρα
Ισχυρές πτωτικές τάσεις επικράτησαν στη συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών τη Δευτέρα, καθώς το επενδυτικό κοινό προχώρησε σε μαζικές πωλήσεις τίτλων, με αποτέλεσμα ο γενικός δείκτης τιμών να πέσει κάτω από τα επίπεδα των 2.900 μονάδων.
53
Ισχυρές πτωτικές τάσεις επικράτησαν στη συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών τη Δευτέρα, καθώς το επενδυτικό κοινό προχώρησε σε μαζικές πωλήσεις τίτλων, με αποτέλεσμα ο γενικός δείκτης τιμών να πέσει κάτω από τα επίπεδα των 2.900 μονάδων.
Συγκεκριμένα, ο γενικός δείκτης τιμών έκλεισε στις 2.896,59 μονάδες, παρουσιάζοντας μεγάλη πτώση κατά 2,77%. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 230,2 εκατομμύρια ευρώ.
Ο επιμέρους δείκτες έκλεισαν όλοι με απώλειες και τις μεγαλύτερες είχαν των ασφαλειών με 5,56%, των μετάλλων με 4,60%, των κλωστοϋφαντουργιών με 3,87%, των συμμετοχών με 3,62%, των τραπεζών 3,52%, του λιανικού εμπορίου με 3,36%, του χονδρικού εμπορίου 3,32% και των βιομηχανιών με 3,01%.
Ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης υποχώρησε κατά 2,88%, της μεσαίας κεφαλαιοποίησης έχασε 2,79% και της μικρής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση κατά 3,24%.
Από τις μετοχές που διακινήθηκαν, μόνο 23 σημείωσαν άνοδο, 294 υποχώρησαν και 27 παρέμειναν αμετάβλητες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Έφυγε από τη ζωή η συγγραφέας Ιωάννα Καρατζαφέρη – Το αντίο του ΚΚΕ
- Πίτερ Γκριν: Από ακούσιο αυτοπυροβολισμό ο θάνατος του ηθοποιού του «Pulp Fiction»
- Ουγγαρία: Αντιδράσεις για βίντεο που κυκλοφόρησε το κόμμα του Όρμπαν με πλασματική σκηνή εκτέλεσης
- ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση γεμίζει με «φέσια» την οικονομία
- Κύπελλο Ελλάδας: Οι διαιτητές του Μαρούσι – Ολυμπιακός
- ΗΠΑ: Μεθυσμένη οδηγός έπεσε πάνω σε μητέρα και δύο παιδιά έξω από νηπιαγωγείο – Σοκαριστικό βίντεο

