27

Η μία στις τρεις επιχειρήσεις που ελέγχθηκαν από το ΣΔΟΕ το Φεβρουάριο, βρέθηκε να έχει υποπέσει σε φορολογικές παραβάσεις.

Συγκεκριμένα, από τις 3.536 επιχειρήσεις που ελέγχθηκαν, διαπιστώθηκαν παραβάσεις σε 1.195 από αυτές (ποσοστό παραβατικότητας 34%). Οι παραβάσεις συνολικά ανήλθαν σε 7.039.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που ανακοίνωσε το ΣΔΟΕ, το μεγαλύτερο ποσοστό παραβατικότητας (56%) παρουσιάσθηκε στην Αττική και ακολουθούν η Πελοπόννησος με 41%, τα Ιόνια νησιά με 40% και η Κεντρική Μακεδονία με 39%.

Στη Δυτική Μακεδονία το ποσοστό παραβατικότητας ανήλθε σε 38%, στη Στερεά Ελλάδα σε 33%, στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη σε 30%, στην Κρήτη σε 28%, στο Βόρειο Αιγαίο και στη Θεσσαλία 26%, στη Δυτική Ελλάδα 25%, στο Νότιο Αιγαία 24% και στην Ήπειρο 19%.

Σε ό,τι αφορά στους ελέγχους που πραγματοποίησε το ΣΔΟΕ στη διακίνηση, σε 6.747 ελέγχους προέκυψαν 535 παραβάσεις από 409 παραβάτες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ