Παρασκευή 17 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Όσα «ξέχασε να πει» ...θυμήθηκε την Τρίτη στο Γαλλικό Ινστιτούτο ο Ζαν Κλοντ Μπριαλί

Όσα «ξέχασε να πει» …θυμήθηκε την Τρίτη στο Γαλλικό Ινστιτούτο ο Ζαν Κλοντ Μπριαλί

Για τη «νουβέλ βαγκ» και τη συμμετοχή του στη χρυσή εποχή του γαλλικού σινεμά μίλησε την Τρίτη στο Γαλλικό Ινστιτούτο ο βετεράνος Γάλλος ηθοποιός Ζαν Κλοντ Μπριαλί, με την ευκαιρία δημοσίευσης της αυτοβιογραφίας του, υπό τον τίτλο Ξέχασα να σας πω.

71

Το στίγμα της ζωής του, που σφραγίστηκε τόσο από τη συμμετοχή του στη «νουβέλ βαγκ» των Ζαν Λικ Γκοντάρ και Ζακ Ριβέτ όσο και από την τύχη του να γνωρίσει τους Ρενουάρ, Τριφό και Σαμπρόλ, έδωσε την Τρίτη στο Γαλλικό Ινστιτούτο ο βετεράνος Γάλλος ηθοποιός Ζαν Κλοντ Μπριαλί, με την ευκαιρία της πρόσφατης δημοσίευσης της αυτοβιογραφίας του, υπό τον τίτλο Ξέχασα να σας πω.

Με το θερμό του ταμπεραμέντο, ο 72χρονος ηθοποιός μίλησε ακόμη για τις γνωριμίες του με διάσημα ή λιγότερο επιφανή μέλη της παρισινής καλλιτεχνικής και πνευματικής ζωής που δεν υπάρχουν πια, όπως οι Κοκτό, Σαρλ Τρενέ, Καμί, Μπορίς Βιάν, Μπαρμπαρά, Αρλετί και πολλούς ακόμα ηθοποιούς, συγγραφείς, ποιητές και τραγουδιστές.

Απολαυστικός όσο και τις μέρες της δόξας του, ο Μπριαλί έδωσε μια μικρή παράσταση, μιλώντας για τις αναμνήσεις του, διανθισμένες από στιγμιότυπα της ζωής του με χάρη και λεπτό, υπονομευτικό χιούμορ, αποσπώντας τα γέλια και τα χειροκροτήματα των θαυμαστών του, με πρώτη τη φίλη του Νάνα Μούσχουρη.


Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

Ολοταχώς για sold-out η Φιορεντίνα στον τελικό του Conference League

Τα πέντε χιλιάδες εισιτήρια για τον τελικό του Conference League, έχουν ήδη εξασφαλίσει οι φίλαθλοι της Φιορεντίνα και πάνε φουλ για sold out.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 17 Μαϊου 2024