
Ξεκίνησε η διαδικασία κατεδάφισης 44 σχολείων που είχαν κατασκευσθεί από αμίαντο
Ξεκίνησε ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ) την κατεδάφιση των 44 σχολικών μονάδων που ήταν εξ ολοκλήρου κατασκευασμένες από αμίαντο, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή το υπουργείο Παιδείας. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε διάστημα ενός έτους.
71
Ξεκίνησε ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ) την κατεδάφιση των 44 σχολικών μονάδων που ήταν εξ ολοκλήρου κατασκευασμένες από αμίαντο, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή το υπουργείο Παιδείας.
Παράλληλα, προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς η αντικατάσταση στοιχείων αμιάντου σε άλλα 237 σχολεία που βρίσκονται σε 32 νομούς της χώρας.
Χρονικά, το έργο θα ολοκληρωθεί σε 12 μήνες περίπου. Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου «για τα σχολεία που περιέχουν ορισμένα στοιχεία αμίαντου έχει γίνει από τον ΟΣΚ προϋπολογισμός των έργων, τα οποία θα υλοποιηθούν από τις νομαρχίες, με χρηματοδότηση του Οργανισμού».
«Η κατεδάφιση, συσκευασία και απομάκρυνση στο εξωτερικό των στοιχείων αμιάντου, θα γίνει από εταιρείες με την απαιτούμενη τεχνογνωσία και άδεια, ενώ η όλη διαδικασία θα παρακολουθείται με συνεχείς μετρήσεις από το Δημόκριτο».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Βερολίνο: Ακτιβίστρια «κόλλησε» το σώμα της σε βιτρίνα μουσείου
- Ωρα ευρωπαϊκού μεταλλίου για Τσελίδη και Τελτσίδου
- Σε δύο μέτωπα οι εξελίξεις στην καταγγελία της ΚΑΕ Αμαρουσίου κατά Λιόλιου: Αθλητικός Εισαγγελέας και ΕΕΑ για σκιές σε ασυμβίβαστα, διοίκηση ομάδων και διαιτησίες – Τι απαντά ο πρόεδρος της ΕΟΚ
- Αποκάλυψη Σλοτ: «Επιστρέφει στη Λίβερπουλ ο Τσιμίκας»
- Κενά στις εφαρμογές επαλήθευσης ηλικίας – «Χάκαραν» μέσα σε δύο λεπτά την πλατφόρμα της ΕΕ
- Sony World Photography Awards 2026: 430 χιλιάδες συμμετοχές, ιστορικές νίκες – Σπουδαίες εικόνες



