Αμφιβολίες για τις προοπτικές ανάπτυξης της οικονομίας μετά το 2005 από τον ΟΟΣΑ
Αβεβαιότητα σχετικά με τη δυνατότητα διατήρησης υψηλών ρυθμών μεγέθυνσης της ελληνικής οικονομίας μετά το 2005 εξέφρασαν τα στελέχη του OOΣA που βρίσκονται στην Aθήνα και συναντήθηκαν με εκπροσώπους του οικονομικού επιτελείου.
88
Αβεβαιότητα σχετικά με τη δυνατότητα διατήρησης υψηλών ρυθμών μεγέθυνσης της ελληνικής οικονομίας μετά το 2005 εξέφρασαν τα στελέχη του OOΣA που βρίσκονται στην Aθήνα και συναντήθηκαν με εκπροσώπους του οικονομικού επιτελείου.
Παρά το γεγονός ότι το 2004 η Ελλάδα αναπτύχθηκε με ρυθμό 4,2% του ΑΕΠ, ο ΟΟΣΑ εκφράζει αμφιβολίες για το αν η προσπάθεια κινητοποίησης ιδιωτικών κεφαλαίων θα έχει άμεσα αποτελέσματα στην ανάπτυξη της οικονομίας της χώρας.
Κλιμάκιο του Οργανισμού βρέθηκε στην Αθήνα για να συγκεντρώσει στοιχεία για την ετήσια έκθεση των οικονομικών προοπτικών των χωρών-μελών που αναμένεται να δημοσιοποιηθεί το Μάιο.
Oι εκπρόσωποι του ΟΟΣΑ, επεσήμαναν ότι παρά τα μέτρα για την τόνωση της ανάπτυξης, που περιλαμβάνει η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, εξακολουθεί να υπάρχει υψηλός βαθμός αβεβαιότητας ως προς τη δυνατότητα διατήρησης υψηλών ρυθμών μεγέθυνσης της ελληνικής οικονομίας το 2005 και τα επόμενα έτη.
Tις αβεβαιότητες που υπάρχουν, αναγνώρισαν άλλωστε και οι Έλληνες συνομιλητές τους, εκφράζοντας ωστόσο την αισιοδοξία ότι η αναπτυξιακή δυναμική της οικονομίας μας θα διατηρηθεί και μετά το 2005.
Σημειώνεται ότι ο OOΣA, στην τελευταία έκθεσή του που δόθηκε στη δημοσιότητα τον περασμένο Nοέμβριο, προέβλεπε επιβράδυνση της ανάπτυξης στο 3,2% φέτος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΠΑΣΟΚ: «Βαριά εκτεθειμένη η κυβέρνηση μετά την απόφαση της Ευρωβουλής για τη Mercosur» λέει ο Τσουκαλάς
- To Siri της Apple μετενσαρκώνεται επιτέλους σε chatbot
- Βίντεο από τις προσπάθειες απεγκλωβισμού της 56χρονης που έχασε τη ζωή της στη Γλυφάδα – Συγκλονιστική μαρτυρία
- Κακοκαιρία: Ταλαιπωρία επιβατών της πτήσης Ζάκυνθος – Αθήνα – Έμειναν 97 λεπτά στον αέρα
- Αντετοκούνμπο: «Πρέπει να γίνω ο μαύρος κύκνος» (vid)
- Κακλαμάνης για Βαλτογιάννη: «Απαράδεκτη η αναφορά βουλευτή στη χούντα – Έχει ορκιστεί στο Σύνταγμα»
