71

Στα 201,244 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε το χρέος της κεντρικής κυβέρνησης στις 31 Δεκεμβρίου 2004, παρουσιάζοντας μείωση σε σχέση με το ποσό στο οποίο ανερχόταν στις 30 Σεπτεμβρίου του ιδίου έτους (202,506 δισ. ευρώ).

Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για την εξέλιξη του δημοσίου χρέους, τα οποία δόθηκαν στη δημοσιότητα τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, τα ταμειακά διαθέσιμα του ελληνικού Δημοσίου στις 31/12/04 παρουσίασαν σημαντική μείωση σε σχέση με τις 30 Σεπτεμβρίου και ανέρχονταν σε 504 εκατ. ευρώ έναντι 5,318 δισ. ευρώ.

Από το συνολικό ύψος του χρέους, το 81,6% αφορά δάνεια σταθερού επιτοκίου και το 18,4% κυμαινομένου επιτοκίου. Επίσης, το 98,8% του χρέους είναι σε ευρώ, ενώ το υπόλοιπο 1,2% σε νομίσματα εκτός ζώνης του ευρώ.


Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ