
Δάσκαλοι και καθηγητές αποχώρησαν από το Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας
Οι δάσκαλοι και οι καθηγητές Μέσης Εκπαίδευσης αποφάσισαν να αποχωρήσουν από τον εθνικό διάλογο για την Παιδεία, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για παρελκυστική τακτική και προσχηματικό διάλογο. Ανάλογη απόφαση ενδέχεται να λάβουν και οι πανεπιστημιακοί.
28
Αποφάσισαν να αποχωρήσουν από τον Εθνικό Διάλογο για την Παιδεία οι δάσκαλοι και οι καθηγητές Μέσης Εκπαίδευσης καταγγέλλοντας για παρελκυστική τακτική την κυβέρνηση, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα ανάλογη απόφαση ενδέχεται να λάβουν και οι πανεπιστημιακοί.
Η απόφαση της OΛΜΕ και της ΔOΕ (δάσκαλοι) για αποχώρηση ελήφθη επειδή το Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας (ΕΣΥΠ) αποφάσισε ότι θα δημιουργηθούν δύο επιμέρους συμβούλια, ένα για την Ανώτατη Εκπαίδευση και ένα για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια, τα οποία θα αρχίσουν να συνεδριάζουν στις 28 Φεβρουαρίου και 2 Μαρτίου αντίστοιχα, εξετάζοντας το καθένα θέματα της αρμοδιότητάς του.
Η διαδικασία αυτή όμως θα ξεκινήσει χωρίς προηγουμένως να υπάρχει μια κατευθυντήρια γραμμή από την Oλομέλεια του ΕΣΥΠ, με αποτέλεσμα οι εκπαιδευτικοί να εκτιμούν ότι θα επιχειρηθεί με τον τρόπο αυτό να επιβληθούν οι προαποφασισμένες επιλογές της κυβέρνησης (λ.χ. αξιολόγηση), ενώ στην Oλομέλεια θα γίνεται μια γενική και αόριστη συζήτηση για τη χρηματοδότηση της εκπαίδευσης.
Όπως είπε στην εφημερίδα Τα Νέα ο πρόεδρος της Διδασκαλικής Oμοσπονδίας Δ.Μπράτης, η παραμονή των εκπαιδευτικών στο διάλογο δεν θα είχε νόημα, καθώς «η κυβέρνηση επέμεινε στη λειτουργία επιμέρους συμβουλίων, κάτι που αποδεικνύει ότι ακολουθεί παρελκυστική τακτική για να επιβάλει τις αποφάσεις της».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ακαδημία Πλάτωνος: Συναγερμός για μεγάλη πυρκαγιά σε διαμέρισμα 3ου ορόφου – Εκκενώνεται η πολυκατοικία
- Αυτοκίνητο: Οι έλληνες οδηγοί επιλέγουν να αγοράσουν SUV που ανήκουν στη Β κατηγορία
- Γάζα: 2 οδηγοί υδροφόρων σκοτώθηκαν από ισραηλινά πυρά, καταγγέλλει η UNICEF
- Ιρακινό Κουρδιστάν: 3 ιρανοί Κούρδοι σκοτώθηκαν από πλήγματα που αποδίδονται στην Τεχεράνη
- Ρωσικό πετρέλαιο: Η κυβέρνηση των ΗΠΑ παρατείνει τελικά την προσωρινή αναστολή των κυρώσεων
- Τραμπ: Η εξέταση αρχείων για τα UFO φέρνει στο φως ενδιαφέροντα έγγραφα