
Με τον Τούρκο πρωθυπουργό συναντήθηκε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης
Συνάντηση 50 λεπτών με τον Τούρκο πρωθυπουργό είχε το Σάββατο ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Ν.Αναστασιάδης. Σε δηλώσεις του ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε πως μετέφερε στον κ. Ερντογάν ορισμένες ανησυχίες και πως άρχισε ένας διάλογος με σκοπό τη μόνιμη ειρήνη.
38
Συνάντηση με τον Τούρκο Πρωθυπουγό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε το Σάββατο στην Κωνσταντινούπολη ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης, μαζί με αντιπροσωπεία του κόμματος.
Η συνάντηση έγινε στα γραφεία του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Ταγίπ Ερντογάν και διήρκεσε 50 λεπτά. Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση, ο Νίκος Αναστασιάδης ανέφερε ότι η αντιπροσωπεία του ΔΗΣΥ μετέφερε ορισμένες ανησυχίες στον Τούρκο πρωθυπουργό και ξεκίνησε ένας διάλογος με απώτερο στόχο να φέρει τη μόνιμη ειρήνη στην Κύπρο.
Προσέθεσε πως Τουρκία, Ελλάδα και Κύπρος έχουν ένα κοινό σπίτι, την ΕΕ. Επίσης χαρακτήρισε απόλυτα χρήσιμη και εποικοδομητική τη συνάντηση που είχε η αντιπροσωπεία του κόμματός του με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας.
Ο κ. Αναστασιάδης τόνισε ότι η συνάντηση έγινε σε φιλικότατο κλίμα, ήταν εποικοδομητική και απόλυτα χρήσιμη.
Ο κ. Ερντογάν δεν προέβη σε δήλωση μετά τη συνάντηση. Ο εκ των αντιπροέδρων του κόμματός του Σαμπάν Ντιτσλί στις δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης, αφού καλωσόρισε και πάλι τον κ. Αναστασιάδη, εξέφρασε ικανοποίηση για την επίσκεψη της αντιπροσωπείας του ΔΗΣΥ.
Ο κ. Αναστασιάδης είναι ο πρώτος Ελληνοκύπριος πολιτικός που επισκέπτεται την Αγκυρα μετά τον πρόεδρο Μακάριο το 1962.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Τι μπορεί να συμβεί στο σώμα σου όταν δεν βάζεις πρωτεΐνη στη διατροφή σου;
- Ο Ζοχράν Μαμντάνι εξακολουθεί να βγάζει χρήματα ως ράπερ
- Οι Ιάπωνες ξέρουν – Είναι το ikigai το «μυστικό» για μια πιο χαρούμενη ζωή;
- Δοκιμάζοντας τις αντοχές της χριστιανικής Δεξιάς – Η αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά του Τραμπ δημιουργεί προβλήματα
- Σε «θλιβερά χαμηλά επίπεδα» η κάλυψη της βίας κατά των γυναικών από τα ΜΜΕ
- Και ναρκοτέστ στα μπλόκα της τροχαίας


